Hírek

2009.04.22. 02:22

III. Béla szakképző diákjainak sikere

Szolnok, Szentgotthárd - Nagyon szép helyezést ért el országos szakmai megmérettetésen a III. Béla szakképző két diákja, Bajzek Richárd és Kozár Norbert.

Szenkovits Péter

Idén Szolnokon rendezték meg az Országos Szakmai Érettségi Tantárgyi Versenyt, amelyen kitűnően megfelelt Bajzek Richárd és Kozár Norbert, akik a szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium faipari technikus tanulói. Az országos döntőn az emelt szintű faipari alapismeretek érettségi követelményei szerint mérték a versenyzők tudását. Bajzek Richárd a döntő során is megtartotta országos kilencedik helyezését (pontjai alapján holtversenyben végzett a nyolcadik helyezettel), Kozár Norbert pedig az első fordulóhoz képest eggyel előbbre lépve a tizenegyedik helyezést érte el. A felsőoktatási felvételi szabályok szerint a felvételinél Richárd a maximális 80 többletpontot, Norbert pedig 50 pontot kapott. Mivel Norbert az elmúlt tanévben szlovén nyelvből második helyezett volt az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, így a többletpontjai neki is elérik a maximális nyolcvanat. Felkészítő tanáraik: Pagonyné Mezősi Marietta és Baumgartner Rezső. A két szerény és szorgalmas diák a következő tanévben - a technikai vizsgát követően - Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem faipari mérnöki karán szeretné folytatni tanulmányait. A III. Béla vezetése büszke diákjaik szakmai teljesítményére, tisztelettudó magatartására, jólneveltségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!