Hírek

2012.06.11. 11:24

Íjászok, lovasok is várták a gyerekeket

Vasvár - Szép napsütés volt az ajándék vasárnap a viharral fenyegetett hétvégén a Szentkút fürdőnél rendezett Városi Gyermek és Ifjúsági Napon, ahol számos produkció várta a kicsiket és nagyokat.

Merklin Tímea

A rendezvény nyolc évvel ezelőtt indult, Sejberné Szabó Marianna  mint önkormányzati ifjúsági referens kezdte a szervezését, ma pedig mint a Kardos László Általános Iskola igazgatója folytatja, a civilekkel és az önkormányzattal közösen. Íme még egy nagy rendezvény a város számára, amelyet a humánerőforrások és az összefogás éltetnek.

- Szándékosan nem gyereknapra tesszük ezt a napot, hanem csúsztatjuk, hogy ne ütközzön más programokkal. 350 ezer forintba kerültek a vásárolt attrakciók és szolgáltatások. A gyerekek ingyen használthatták a fürdőt, a közmunkaprogram keretében meg tudtuk oldani a logisztikai feladatokat. Segítenek a civilek, lovasok, íjászok, a baba-mama klub, a rendőrök, tűzoltók bemutatókat tartanak. A program teljes költsége a 7-800 ezer forintot is meghaladná, ha mindenért fizetni kellene - mondta Kovács Tilda  polgármester gyermeknapon, aki a színpad előtt állva figyelte a műsorokat.

Felléptek az iskolai színjátszók, két mesemondó, Szabó Natália és Gallen Klaudia, az országos bajnok kötélugró, Tóth Hanga, a győrvári kötélugrók, a győrvári Nefelejcs Néptáncegyüttes, a Savaria TSE két táncos párja: Kovács Levente - Nagy Dorottya és Gampel Domonkos - Keresztes Kíra. Végül a Történelmi Bajvívó Egyesület mutatott be gyalogos lovagi tornát, középkori fegyvereket is ki lehetett próbálni.

A műsorvezető maga az iskolaigazgatónő, Sejberné Szabó Marianna volt, aki az eseményen nyilvánossá tette azon általános és középiskolás gyerekek nevét, akik sikeresen részt vettek a kétnapos várostervező tréningen. Mindenki kapott ajándékot. Főleg a fiatalok kéréseit fogalmazták meg: játszóterek, sportpályák létrehozását, a meglévő létesítmények karbantartásának igényét. Nem csak az ötleteiket mondták el, hanem a munkájukat is felajánlották. Ősszel kampányolni fognak, melyikük projektje valósuljon meg. Az ifjú várostervezők: Rácz Patrícia, Mecseki Laura, Barbalics Boglárka, Szökrön Krisztina, Tóth Petra, Pónácz Petra, Szilágyi Vica, Csupor Vivien, Németh Liliána, Oskó Vivien, Kulcsár Kinga, Gombás Szonja, Végh Elizabeth, Böröcz Bianka, Böröcz Annabella, Járdaházi Áron, Balogh Bessi, Balogh Bonni Bianka, Laski János, Winkelbauer Zsófia Ibolya, Winkelbauer Gábor.  Az utóbbiakban felsorolt öt fiatal alkotta a "Vasvári gondolkodók" csapatát.

 

A Vasvári gondolkodók  honlapot  hoztak létre. Hangsúlyos náluk  az állatvédelem, több szemétszedést akarnak,  kerékpárutak kialakítását, a sportpálya, a  Rába-part rendbetételét, s hogy Vasvár induljon a  Virágos város címért. Kitalálták a szerelmesek falát: egy rácsra a párok feltehetnék  a maguk kis lakatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!