Hírek

2016.02.26. 09:50

Ilyen volt a szombathelyi gólyák versengése (fotókkal és videókkal)

Fesztiválhangulatban estek egymásnak Szombathely középiskoláinak gólyái csütörtök délután. Az V. Városi Gólyaavatóra tíz középiskola csapata nevezett, ami rekordszámnak számít a rendezvény történetében. A dobogóra a gimisek állhattak fel.

Vadas Krisztina

Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata idén is megszervezte a városi gólyaavatót, ahol azok a gólyaosztályok küzdhettek meg egymással a legjobbnak járó trófeáért, amelyek iskolájukban is a legkiválóbbnak bizonyultak. A rendezvényt az Agora – Művelődési és Sportházban tartották, ami majdhogynem kicsinek bizonyult: a versengő diákokon kívül is sokan kíváncsiak voltak az eseményre. Dávid Noel diákpolgármester és Bársony Dóra diák­alpolgármester köszöntőjével kezdődött a buli, a rendezvény idei témája ugyanis a fesztivál volt.

Először az osztályok táncos bemutatkozó produkcióit láthatta a közönség. Minden csapat más­-más zenei stílust kapott előzetesen, és ennek megfelelően kellett összeállítaniuk műsorukat. A Bolyai gimnázium, a Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola, a Horváth Boldizsár szakközépiskola, a Művészeti Szakközépiskola, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, a Gépipari szakközépiskola, a Savaria szakközépiskola, a Herman Ottó szakközépiskola és az Élelmiszeripari szakközépiskola diákjai a produkciók után különböző vicces és fejtörő feladatokban mérették meg magukat egymással. Volt bodzapong, fesztiválkvíz, karaoke és beöltözős játék is.


A hangulat a tetőfokára hágott a teremben, a csapatok kiabáltak, a közönség pedig folyamatosan buzdította őket. A csapatok mindent megtettek a győzelemért, a zsűrinek még házi készítésű fesztiválételeket is felszolgáltak. Az esemény kezdetén tiszteletét tette dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is, aki láthatóan élvezte a diákok vidám, táncos műsorait.

Este fél kilenc körül pedig az is kiderült, melyik csapat bizonyult a legjobbnak. A győztesnek járó kupa mellett a nyertes osztály tagjai egy egynapos fesztiválbelépővel is gazdagabbak lettek. Hősies küzdelem után kiderült, hogy a Bolyai János gimnázium diákjai vitték el a pálmát.

A második és a harmadik helyezett osztály jutalma egy zártkörű vetítés a Savaria moziban, ahol a filmet is ők választhatják ki: ezt a Kanizsai Dorottya Gimnázium és Nagy Lajos Gimnázium gólyái szerezték meg.

A tíz osztály helyezéslistája a következő:

1. Bolyai János Gimnázium

2. Kanizsai Dorottya Gimnázium

3. Nagy Lajos Gimnázium

4. Savaria szakképző iskola

5. Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola

6. Gépipari szakközépiskola

7. Művészeti Szakközépiskola

8. Horváth Boldizsár szakközépiskola

9. Élelmiszer-ipari és Fölmérési Szakképző Iskola

10. Herman Ottó Szakképző Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!