Hírek

2016.01.19. 15:41

Imahét a keresztények egységéért

Szombathelyen január 18-22. között ökumenikus imahetet tartanak. Az esemény lényege elsősorban a keresztény egység építése, valamint erősítése a világban.

Az első közös ökumenikus istentiszteletnek az evangélikus templom adott otthont. Az idei imahét tematikáját a lettországi keresztények állították össze, két meghatározó bibliai szimbóluma a só és a világosság.

- Nagyon fontos az, hogy valóban sóvá legyünk a világban. Sóvá abban az értelemben, hogy megízesítsük a világot, de abban az értelemben is, hogy a rothadással, a világnak mulandóságával szemben Krisztus feltámadásának fényességében és örömhírében éljük meg az egyház egységét – hangsúlyozta Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész. A felekezetek idén megegyeztek abban, hogy nemcsak januárban, hanem májusban is lesznek közös ökumenikus imádságos napok, hiszen az ökumené eredendően pünkösdhöz, az egyház születéséhez kötődik. Az ökumenikus mozgalom a 19. század végén kezdődött, protestáns berkekből kiindulva. Magyarországon a rendszerváltás után kapott lendületet.

- A mostani ökumenikus imahéttől azt várom, hogy a keresztények, katolikusok egy kicsit összetartóbbak legyenek. Imádkozunk egymásért, a megmaradásért – fogalmazott Dragovics Árpádné. Fekete Árpád érdeklődésünkre elmondta, hogy családjával az év minden napján megéli az ökumenét. Felesége evangélikus, ő pedig gyakorló katolikus, úgyhogy számukra az ökumené annak a keresése, ami összeköti családját. Az imahéten az istentiszteletek esténként 6 órakor kezdődnek. Bővebb információ a felekezetek honlapjain olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!