Hírek

2013.02.22. 13:24

Ingyenes segítség az osztrák piacra lépő vállalkozóknak

Szombathely - Egy magyar vállalkozásnak Ausztriában sem könnyű boldogulnia, főként, ha nem ismeri a különböző szabályozásokat. Jó hír, hogy az érintettek ingyen kaphatnak tanácsokat.

Kozma Gábor/Vas Népe

Az EURES-T Pannónia partnerség 2009 áprilisa óta dolgozik a határmenti régióban az osztrák-magyar gazdasági együttműködések aktivizálásán. E törekvések részeként a Vas Megyei Iparszövetség vezetésével a napokban vállalkozásfejlesztési-tanácsadó program indult, amely az Ausztriában szolgáltatni akaró, vagy éppen kinti cég alapításában gondolkodó magyar mikro-, kis-, és középvállalkozások számára nyújt segítő kezet, információkat.

Kiss-Bauer Szilvia, a Vas Megyei Iparszövetség titkára elmondta, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával közös program égisze alatt csütörtökönként 15.00-18.00 óra között az Iparszövetség Széll K. utcai szolgáltató irodájában az ausztriai cégalapításról és az adójogszabályokról, továbbá a foglalkoztatásra vonatkozó szabályokról (az elvárt minimálbérről, az adó- és járulékterhekről, kedvezményekről, a béren kívüli juttatásokról, a foglalkozás-egészségügyi szabályokról, a munkavédelmi és munkaügyi szabályokról) kaphatnak felvilágosítást a vállalkozók, akik azt is megtudhatják, hogy tevékenységük indításakor, s annak során a kinti jogszabályok szerint mit, mikor és hogyan kell bejelenteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!