Hírek

2014.04.16. 15:00

Irány a döntő!

Szombathely - 21. alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét, amelyre az idén kilenc általános iskolai és hat középiskolai csapat érkezett.

Lóránt András

A diákok a három kirendeltség (a körmendi, a sárvári, a szombathelyi) által szervezett versenyen már bizonyítottak, most a megye legjobbjai mérték össze tudásukat az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola, Művelődési Központ aulájában, ahol eldőlt, hogy melyik az a két csapat, amelyek képviselhetik a megyét az országos döntőben.

A diákoknak a területi megmérettetésről már ismert állomásokon kellett megmérkőzniük, olyan feladatokat hajtottak végre, amelyeket akár vészhelyzet esetén is alkalmazni tudnak. A verseny jelmondata „A tudás életet menthet" volt.

Általános iskolai kategóriában első lett a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola, míg a középiskolásoknál kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium I. csapata. Ez a győzelem azt jelenti számukra, hogy részt vehetnek az április végi budapesti országos döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!