Hírek

2011.06.13. 09:24

Ismerős Arcok, Deák Bill Gyula, Floyd a Rába-parti Magyar Ünnepen

Hétvégén immár hetedik alkalommal rendezték meg a Rába-parti Magyar Ünnepet Körmenden. Idén szerényebb körülmények között dübörgött a zene a folyó partján.

Bajdó Bettina

A szokásokhoz híven csütörtök délután elkezdődtek az idei magyar ünnep programjai. A szervezők először a gyerekeket szólították meg, őket próbálták érdekes előadással a színházba csalogatni. Pénteken már a Rába partján folytatódtak a programok, nem a megszokott helyszínen, s nem a megszokott körülmények között.

- 2005-ben volt az első magyar ünnepünk - mondja Köbli József, a Rába-parti Fórum Egyesület elnöke. - Az akkori ötlet az volt, hogy a számunkra szimpatikus zenekarokat meghívjuk Körmendre, s családias körülmények között mulatunk egy jót. Akkor több helyszín is szóba jött, ám úgy gondoltuk, hogy a Rába szerelmesei igazán a folyó mellett tudnak kikapcsolódni, így jött létre a Rába-parti Magyar Ünnep. Azóta eltelt hét év, s bár a körülmények változtak, a cél, amire hivatott a rendezvény az változatlan maradt. Az összetartozásra, a baráti kapcsolatokra és a folyó tiszteletére, szeretetére szeretnénk felhívni a figyelmet.

Idén a programok a Bárkaház köré szerveződtek, kevesebb árussal és fellépővel. 
- A korábbi években három színpad volt tizennyolc szereplővel, idén egy színpadot állítottunk, s hat fellépőt hívtunk - folytatta az elnök. - Szerényebbek a körülmények, de így is próbáltuk úgy összeállítani a programokat, hogy mindenki találjon kedvére valót. A gyerekeket kenuzás, gyereknapi programok várták, a felnőttek pedig harci bemutatókat szemlélhettek meg.


Péntek este az Ismerős Arcok lépett fel a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes senior csoportjával közösen, szombaton pedig Deák Bill Gyula és zenekara szórakoztatta a közönséget. Vasárnap Török Ádám és a Mini adott koncertet, s fellépett a körmendi Floyd együttes is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!