Hírek

2016.12.19. 15:55

Ismét eredményes évet zártak Lukácsházán

Lukácsháza - Ismét fejlődött a falu, ünnepélyes hordógurítással adták át a felújított utcákat a településen.

Cseszkó Tamás

A gyöngyösfalui Szent Márton plébánia templom kórusa karácsonyi dalcsokorral nyitotta meg a lukácsházi beruházás átadásokat. Szép hagyomány a faluban, hogy év végén összegyűlnek a település lakói, és sorra veszik az elkészült beruházásokat. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, Szele Tamásné, a Vas Megyei Kormányhivatal Járási Hivatal vezető helyettese, Gagyi Levente megyei képviselő, Virág János polgármester, valamint a helyi képviselőtestület tagjai, és a környékbeli falvak vezetői is.

- Év végén illik számot adni arról, hogy mi történt a faluban - kezdte beszédét Virág János, aki elárulta a Kossuth Lajos utcában több mint 9 millió forintból valósult meg az útfelújítás, míg a Tanács utcában több mint 18 millió forint felhasználásával épült új térköves járdaszakasz és zárt csatornarendszer. A polgármester arról is beszélt, hogy ezen fejlesztéseket az önkormányzat saját erőből finanszírozta.

Dr. Vágó Attila, Ágh Péter, Csejtei Péter, Pungor László, Virág János és Kovács Ildikó a felújított utak átadásán Fotó: Cseszkó Tamás

- Elmondhatjuk, hogy 2016-ban is nagyon eredményes évet zártunk, de természetesen nem állunk meg - fogalmazott a település első embere, aki ismertette a jövőbeni terveket is. Mint mondta, a Belügyminisztérium adósságkonszolidációs pályázatán 20 millió forintot nyert a település. A kapott forrásból kiszélesítik a Kiscsömötei utcát, ahol egyúttal megvalósulhat a csapadékvíz-elvezetés, valamint a járda felújítása is. A falu saját erőből fejleszti a csapadékvíz-elvezetést a Gépállomás utcában, valamint felújítják a Kossuth Lajos utca elején található járdaszakaszt.

Ágh Péter beszédében úgy fogalmazott, Lukácsháza sikeres település, büszkék lehetnek az itt élők, hiszen a falu mindig tud egy-egy lépést előre lépni. A képviselő hangsúlyozta, Lukácsháza jól gazdálkodik a rábízott javakkal, amelyeknek köszönhetően folyamatosan tudnak kézzelfogható eredményeket felmutatni. - Mi a polgármester úrral annak érdekében dolgozunk tovább, hogy tovább fejlődjön a település - hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!