Hírek

2013.04.23. 11:27

Ismét fürödhetünk a Hársas-tóban

Őrség - Az Őrség és a Vendvidék határán lévő Hársas-tó a horgászok, természetjárók és strandolók által régóta közkedvelt.

Kozma Gábor/Vas Népe

Az utóbbi időben számos fejlesztés történt  a közkedvelt  tónál.   Ilyen volt a tanösvény, illetve  a társadalmi munkában helyrehozott elsősegély-nyújtó hely és az esőbeállók kialakítása. Legutóbb a horgászok nagy örömére pontyot telepítettek a tóba, s ezzel még nem zárultak le a változások.

Egy ideje sokan sérelmezik,  hogy különféle szigorítások értelmében nem kaphat működési engedélyt a tó fürdési célra kibójázott strandrésze, táblákkal jelzetten is  tiltják a  fürdést.   A hivatalos  ok a vízvezeték-rendszer hiánya volt, amely garantálja az egészséges ivóvizet,  a zuhanyzók működését.  Idén  ez a probléma  szerencsére megoldódik,   így a szezon elején  újra birtokba vehetik a partot és a strandot a fürdőzők. A rendszer kiépítése 2,5  milliós  pályázati támogatásból valósul meg.

Ezen kívül a mellékhelyiségeket is felújítják, továbbá az eddigi problémás parkolás is egyszerűbbé válik  új  parkolóhelyek  létesítésével. Mindezen fejlesztésektől azt  is várják, hogy fellendüljön az idegenforgalom,   növekedjék a helyi és a térségi  látogatók száma. Fontos, hogy  sikerült  továbbra is megőrizni a környezet és a vízfelület szépségét,  tisztaságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!