Hírek

2015.06.18. 17:25

Ismét gyűjtenek a kárpátaljai magyaroknak

Szombathely - Adománygyűjtő akciót szervez a Fidelitas a kárpátaljai magyarok megsegítéséért.

Cseszkó Tamás

– Nyáron sem feledkezhetünk el a szeretet és az összefogás erejéről – mondta a Fidelitas képviseletében Gagyi Levente. A Vas megyei képviselő sajtótájékoztatóján jelentette meg, a Fidesz ifjúsági társszervezete adománygyűjtő akciót indított a kárpátaljai magyar fiatalok megsegítésére.

Gagyi Levente. Fotó: Cseszkó Tamás

–Egyre riasztóbb híreket hallunk Kárpátaljáról – fogalmazott Gagyi Levente, hozzátéve, hogy a magyarokat is érintő sorozások, a háborús állapotok mellett a helyi fizetőeszköz árfolyamának drasztikus romlása, a bérek értékének csökkenése, az alapvető élelmiszerek és az egekbe szökő rezsiárak csak fokozzák az Ukrajnában élők, így a kárpátaljai magyarok nyomorát és kiszolgáltatottságát. –Nem maradhattunk tétlenek, gyorsan és hatékony módon szeretnénk segíteni az ottani magyar fiataloknak. Honlapjainkon már most lehet pénzadományokat felajánlani, de jótékonysági rendezvényekkel is szeretnénk segíteni –foglalta össze a lehetőségeket a képviselő. A tervek szerint az adományokat a Fidelitas a Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatja majd el, az alapítvány a tervek szerint az összegyűlt pénzt a magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fordítja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!