Hírek

2013.03.26. 18:14

Ismét hó alatt van Vas megye

Vas megye - Kedden sem tágított a tél, reggelre közel tízcentis hóréteg borította a megyét, és fújt a szél is. Egész nap havazott. A közlekedést nehezítette az is, hogy jegesek voltak az utak, ezért több kamion az árokban kötött ki. Napközben 380 teherautó várakozott a megyében.

Bajdó Bettina

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a megye területére kedden. Folytatódott a havazás, gyenge hófúvás is volt, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelt. Reggelre a hó alatt jegesek voltak az utak burkolatai. Szombathelyen több koccanásos baleset is történt, és a gyalogosok is csak nehezen tudtak közlekedni a jeges járdákon. A közútkezelő 15 saját és 12 bérelt géppel folyamatosan dolgozott a közutak síkosság- és hómentesítésén. Szombathely környékén délelőtt a mellékutak több helyütt jegesek voltak. Sűrű volt a köd is a megyeszékhely és Vasvár környékén, a látótávolság nem érte el a 100 métert sem. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának délutáni összesítése alapján országszerte gyenge volt a légmozgás, de Vasvár környékéről erős széllökéseket jelentettek. A főutak burkolata késő délután országszerte többnyire vizes vagy sónedves volt, latyakos szakaszokkal.

A megye területén kisebb fennakadásokat okozott a havazás - tudtuk meg Balogh Nikoletta tűzoltó zászlóstól, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. Hozzátette, hogy a hétfőn 10 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozásba. A megye tűzoltói a havas úton megcsúszott teher- és személygépjárművek, valamint menetrend szerinti autóbuszjáratok műszaki mentését hajtották végre. Személyi sérüléssel járó baleset nem történt. A hétfő esti órákban Ivánc külterületén több kamion és egy mentő is elakadt a hóban. Kedden kora estig négy esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A megye tűzoltói kedden is megcsúszott teher- és személygépjárművek műszaki mentését végezték. Személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a rendkívüli időjárási körülmények következtében kialakult szlovén határzár miatt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket várakoztatta a megyében. Fél egykor megnyitották a magyar-szlovén határt. A rendőrség Vas megyében összesen 380 tehergépjárművet várakoztatott: a 86-os főúton Körmendnél 160, Szombathelyen a táplánszentkereszti leágazótól a Tesco parkolóig pedig 220 kamion várakozott. Negyed háromkor a rendőrség megindította a forgalmat a Vas megyéből kifelé közlekedő tehergépjárművek részére, a járműveket szakaszosan 15-ös csoportokban engedték tovább.

Az előrejelzés szerint szerdán megszűnik a havazás, és napközben a gyenge hófúvásnak is csökken a valószínűsége.

Hóhelyzet Vas megyében kedden

Vas megyei időjárás-előrejelzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!