Hírek

2014.12.11. 09:24

Ismét nagy tüntetés várható Szombathelyen

Változásokat követelő tüntetés lesz december 16-án a Március 15. téren. Az eseményt a két korábbi kormányellenes demonstrációt szervező V mint Vas mozgalom hirdette meg.

Vas Népe

A mozgalom közleményében az áll: „a V mint Vas mozgalom is csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amelynek keretében december 16-án Magyarország városaiban a hangunkat hallatjuk sok ezer honfitársunkkal együtt. Arra buzdítjuk Szombathely és az egész megye lakosságát, hogy hozzák el a családjukat, barátaikat is, ha egyetértenek azokkal, akik országszerte valódi változást követelnek; legyünk mindannyian részesei annak a napnak, amikor Magyarország polgárai egyszerre, egy időben nyilvánítják ki akaratukat.”

Az eddigi két tüntetés utáni harmadik megmozdulás helyszíneként a Március 15. teret választották, egyrészt azért, hogy megelőzzék a november 17-én fellépett technikai problémákat, másrészt pedig, hogy az adventi vásár hangulatát zavartalanul élvezhesse, aki arra jár.

A mostani tüntetésen elsősorban a szociális feszültségekre akarják felhívni a figyelmet: a közmunka nagymértékben ellehetetleníti a „normális” munka világába való visszatérést, a munkanélküli segély eltörlésével azokat hozzák nehéz helyzetbe, akiknek csak egy kis átmeneti segítségre lenne szüksége. Az emberek rohamosan szegényednek el, generációk kerülhetnek mélyszegénységbe, nem beszélve az egyre súlyosabb mértéket öltő gyermekéhezésről. Tiltakoznak a devizahitelesek ellehetetlenítése, a megmaradt magánnyugdíjpénztárak tőkéjének kisajátítása és a „mindent átható, szemmel láthatóan következmények nélküli korrupció” ellen.

A felszólalók: Teplán Tibor nyugdíjas rendőrtiszt, Horváth Zsolt kisvállalkozó és Kaisinger András diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!