Hírek

2017.05.15. 18:35

Japán gyermekek rajzai díszítik a szombathelyi Váci iskola auláját

Hétfő délután nyílt kiállítás azokból a rajzokból, amelyeket japán diákok juttattak el Szombathelyre. Persze a szombathelyiek is küldtek nekik alkotásokat.

Vadas Krisztina

A Magyar-Japán Baráti Társaság Szombathely és az Aichi-Hungary Friendship Association szervezésében gyermekrajzcsere-program zajlott Japán és Magyarország diákjai között. Harminc alkotás érkezett Szombathelyre, 39 utazott postán Japánba - tudtuk meg Schmitt Csillától, a baráti társaság elnökétől.

Fotó: Szendi Péter

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és a Váci Mihály Általános Iskola és AMI tanulói készítettek kifejezetten a csereprogramra rajzokat. Volt, aki néptáncosokat, volt, aki huszárt rajzolt - így mutatják be Magyarország értékeit.

A japán gyerekek legtöbben tűzijátékot vagy cseresznyefavirágot ábrázoltak. Ami külön érdekesség, hogy az emberek arcát többségében manga, anime stílusban rajzolták meg.

A kiállítást Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere nyitotta meg. Kiemelte: a gyermekek őszinték, de rajzaikon át még jobban ki tudják fejezni érzéseiket, gondolataikat. A japán diákok rajzain látszik, hogy vidámak és kiegyensúlyozottak - környezetük szépségeit emelték ki a képeken.

Azokat a szombathelyi gyerekeket, akik részt vettek a programban, oklevéllel jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!