Hírek

2017.03.30. 18:40

Járda, közmű, ravatalozó és sportcsarnok készül Répcelakon

Répcelak - Látványos fázishoz érkeztek a városi fejlesztések. Minden a tervek szerint halad, nem lesz akadálya az átadóknak.

Budai Dávid

A városban négy komoly építkezés is zajlik jelenleg, tudtuk meg Szabó József polgármestertől. A Petőfi Sándor utcában folytatódik a négy éve elkezdett járdafelújítás, ezúttal egy 150 méteres szakaszt térköveznek le 15 millió forintból. A város legújabb utcájában, a Tatay Sándor utcában zajlik a közművek telepítése.

A szennyvízhálózat kiépítése már decemberben befejeződött, és elkészültek a víz bekötésével is. Most a többi közmű van soron. Kell is haladni a munkával - tette hozzá a polgármester, hiszen az elmúlt három hétben a 13 telekből hatot már értékesített a város. A vevők közül négyen répcelakiak, ketten pedig más településről érkeznek.

Gőzerővel folyik a munka, már állnak a sportcsarnok falai Fotó: Varga Ákos

A ravatalozó kivitelezése is látványos részhez érkezett, a régi épület falait már elbontották, így nemsokára kezdődhet az építkezés következő fázisa, a munkálatok befejezésének határideje május 30-a. A leglátványosabb az összes beruházás közül természetesen a sportcsarnok építése, amely a tervezett ütemben zajlik, már állnak az épület falai, sőt a parkoló is épül, így nem lesz akadálya a nyárra tervezett átadónak - hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!