Hírek

2011.03.28. 12:18

Jelentősen nőtt a pollenkoncentráció

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) jelentése szerint az elmúlt hetekben ingadozott a pollenterhelés. Virágoznak a ciprus- és tiszafélék.

Bajdó Bettina

A 11. hét elején jelentősen megemelkedett a  pollenterhelés olvasható az ÁNTSZ jelentésében.  Országos viszonylatban hét elején volt a legmagasabb a pollenkoncentráció. Múlt héten volt eső és lehűlés is, emiatt a hét  második felében fokozatosan csökkent a terhelés.
 
A mogyoró virágzásának most van a csúcsidőszaka, koncentrációja kissé már csökken is. Magas és egyre emelkedik a ciprus- és tiszafafélék,  az éger és a kőris koncentrációja, továbbá fokozatosan erősödik a nyár, a szil, a juhar és a fűz pollenszórása is. Az eddigiektől eltérően országos viszonylatban már nem a mogyoró, hanem a ciprus- és tiszafafélék heti összpollenszáma volt a legmagasabb értéke az előző hetinek háromszorosa és várhatóan még tovább fog emelkedni. Az év 12. hetében tovább emelkedett a  ciprus- és tiszafélék pollenszórása, Győrben például a hét második felében nagyon magas koncentrációban volt jelen a levegőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!