Hírek

2015.12.29. 16:53

Jobbik: füstbe mennek a vasi fejlesztési tervek?

Az uniós támogatási forrásokkal kapcsolatban tartott Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei képviselője sajtótájékoztatót, aki aggályokat fogalmazott meg a Vas megyei Területi Operatív Programmal (TOP) kapcsolatban.

Cseszkó Tamás

- Optimisták voltunk a jövőt illetően, mindig is támogattuk a fejlesztési koncepciót, bár már korábban is elmondtuk, hogy mik a fenntartásaink, Rába Kálmán szerint a TOP-ban hangsúlyos szerepet kap az élelmiszer-termelés és a helyi termékek előállítása. - Az állami tulajdonú termőföldeket kiárulják, nem látjuk, hogy milyen földeken lehet majd a falvakban élő embereknek gazdálkodni - fogalmazta meg véleményét a jobbikos politikus, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a latin-amerikaihoz hasonló helyzet állhat elő, „cseléddé züllesztett" lakossággal. - Arra megy ki a játék, hogy olcsó munkaerő legyen Vas megyében, szerintem az a cél, hogy a vidéki emberek a nagyvárosokban dolgozzanak éhbérért - hangzott el.

- Javaslom Rába Kálmán képviselőnek, hogy tanulmányozza kicsit nagyobb figyelemmel a TOP lehetőségeit - reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra dr. Kondora Bálint (Fidesz-KDNP), a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, aki szerint a Területi Operatív Program a megye településeinek régóta szükséges fejlesztési terveit támogatja. - A mezőgazdaság fejlesztésre elsősorban nem a TOP, hanem az EU Vidékfejlesztési Programja kínál kiváló lehetőségeket. A koncepciót egyébként a jobbikos képviselők is elfogadták, és bírjuk a vasi települések polgármestereinek bizalmát is - húzta alá az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!