Hírek

2015.09.05. 08:15

Jobbik: népszavazást kell tartani a menekülttáborokról

Önálló határőrség felállítása, népszavazás a menekülttáborokról - a Jobbik Vas megyei szervezete sajtótájékoztató keretében tett javaslatokat a menekültkérdés megoldására.

Vadas Krisztina

A szélsőjobboldali párt szerint alapvetően már a "menekült" kifejezés sem mindig helytálló, mert a legtöbben nem valós fenyegetettség elől érkeznek, hanem szimpla gazdasági megfontolásból. 

A Jobbik meglátása szerint fontos lenne egy önálló határőrség felállítása, amely ugyan tűzparancs nélkül, de hatékonyabban léphetne fel az érkező migránsok ellen.Fontos lenne lezárni a jelenlegi táborokat, a továbbiakat pedig népszavazás útján kiválasztott helyekre telepíteni.

Rába Kálmán, a megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője


A Jobbik úgy gondolja, hogy az ide érkezett bevándorlók regisztrálása is hiba, mert a Dublin III. rendelet értelmében, ha sikerül is továbbjutniuk, vissza fogják őket küldeni Magyarországra.

- A németek kommunikációja is ellentmondó: először szívesen fogadták volna őket, a jelenlegi állás szerint viszont mégsem. Úgy gondoljuk, hogy Németország csak a jó szakképzettségű bevándorló munkaerőt szeretné fogadni, azzal viszont Magyarországnak még nagyobb problémát okoznak, hogy a szakképzetleneket itt kellene alkalmazni - mondta Rába Kálmán, a megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője.

A Vas megyei helyzetet is borúsan látják: az embercsempészek előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy itt szabadabban lehet közlekedni a határon, és elindulnak errefelé. Vas megyében nincs olyan berendezkedése a rendvédelemnek, ami meg tudja őket állítani.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!