Hírek

2017.06.24. 16:51

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok” – Elhunyt Halasi András celldömölki, szombathelyi lelkész

Szombathely – Életének 28. évében, hosszú szenvedés után elhunyt Halasi András József. Vasárnap könyörgést tart a gyülekezet a szombathelyi evangélikus templomban.

Bakos Ágnes

Halasi András József lelkész Keresztelő Szent János ünnepén, élete 28. évében hosszú szenvedés után Teremtőjéhez tért. Az Úr legyen vele – tette közzé a szombathelyi evangélikus gyülekezet.

Halasi András Celldömölkön született, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett 2009-ben, majd ezt követően felvételt nyert az Evangélikus Hittudományi Egyetemre. Négy év alatt megtanulta az ötévnyi tananyagot, utána kezdte a kétéves gyülekezeti munkát Szombathelyen, 2014-2015-ben itt töltötte hatodéves gyakorlatát is Gregersen-Labossa György mentorsága alatt.

Az egyetemi munkával párhuzamosan részt vett a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség munkájában, a Bárka szakcsoportban, ahol mozgássérültek táboroztatásával és évközi programjaik szervezésével foglalkozott.

2011-ben nősült, 2015 májusában született meg a kisfia.

2015. június 27-én szentelték lelkésszé. Ordinációját követően is a szombathelyi egyházközségben szolgált beosztott lelkészként.

– Június 25-én, este nyolc órától könyörgést tartunk a szombathelyi evangélikus templomban, amelyre várunk szeretettel mindenkit – közölte az egyházközség elnöksége és presbitériuma nevében Gregersen-Labossa György lelkész.

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és, meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek" – idézte a gyászhírhez a lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!