Hírek

2017.07.24. 16:55

Jólesett a gulyás a faluház udvarán

KŐSZEGDOROSZLÓ - Környékbeli művészeti csoportok léptek fel a falunapon. A kis lélekszámú, de nagy területű településen összetartó közösség él.

Tóth Kata

Kézműveskedést, arcfestést szerveztek a faluházba a gyerekeknek, és habpartival is kedveskedtek nekik a szervezők. A focipályán pedig a nősök és a nőtlenek meccseltek szombaton délelőtt - a nősök bizonyultak technikásabbnak - a 236 lelkes település falunapján.

 

Ebéd után a kőszegi fúvósok járták körbe Kőszegdoroszlót. Joó Tamás polgármester elárulta: ez évek óta hagyomány náluk. Igaz, majdnem mindig elveri őket az eső - idén egy zápor miatt indult később a csapat. A Be-Jó Táncegyüttes, a kőszegi fúvósok, a kőszegszerdahelyi, majd a doroszlói színjátszók és a Zora zenekar adtak műsort a faluház teraszán - az utóbbi együttes a délszláv népek zenéjét népszerűsíti. Háromfélét főztek szombaton a doroszlóiak, jutott mindenkinek a vaddisznópörköltből, a rizses lecsóból és babgulyásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!