Hírek

2014.08.26. 15:21

Jótékony, adakozó hollandok Intaházán

Intaháza - Kedden három holland úr vitt adományt a rehabilitációs intézetbe. Nem először és nem utoljára.

Némethy Mária

George Klein, a holland mesterszakács a múltkor, amikor ruhaféléket hoztak Intaházára a rehabilitációs intézetbe, benézett a konyhára és elhűlt:

- Műanyag és alumínium edényeket használnak akkor, amikor már minden konyhán nemesacélból vannak azok - magyarázta tegnap, amikor két barátjával újra ellátogattak az intézetbe, s hoztak is néhány nemesacél eszközt. Egyelőre csak annyit, amennyi befért egy autóba: rozsdamentes tésztaszűrőket, habverőket, kannákat.

- És ez még csak a kezdet! - hangsúlyozta a Hollandiából hét éve hazaköltözött Bohle András, aki kitűnően beszél magyarul, miközben a harmadik holland, az ugyancsak mesterszakács Harry de Krieger kocsijából pakolják ki az ajándékba hozott eszközöket.

André Bohle, George Klein és Harry de Kriger Hosszú Gyula szakácsnak és Kiss István gazdasági vezetőhelyettesnek adta át az adományként hozott rozsdamentes acéleszközöket (Fotó: Szendi Péter)

Andrástól kérdezem: miért jótékonykodnak? Hiszen élhetnék zavartalan nyugalomban a napjaikat.

- Többszöri magyarországi nyaralásunk után igencsak megszerettük az önök csodálatos országát, házat is vettünk itt - válaszolja. Sajnos nemcsak szépet tapasztalunk, hanem azt is, hogy nagyon sok helyen elférne egy kis segítség. Mivel otthon Hollandiában igen komoly kapcsolataink vannak különböző. segítőkész gyárakkal, magánszemélyekkel, ki is használjuk a lehetőséget és már évek óta hozunk adományokat Magyarországra.

A többi között Ikervárra, Gencsapátiba, Rumba gyermekotthonokba vittek adományokat, Pápára idősek otthonába. Nem is keveset. Megemlíti még Ad Verhagen nevét, aki cipőgyári igazgatóként ingyen vállalja mindig a fuvarozást, ha nagyobb tételről van szó. Gencsapátiba az ő cége küldött 120 pár cipőt.

- Most itt megkérdezzük, mire lenne szükségük, s visszatérünk majd még - mondja Bohle András, aki elmeséli, a feleségek is résztvesznek a karitatív megmozdulásokban. Sorolja is a nevüket: Harry felesége Anje, Georgé Martha Baeten, no és sokat tesz még a cél érdekében Erik Klijsen is.

Intaházára tehát újra jönnek majd a kedves hollandok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!