Hírek

2015.07.15. 16:03

Jótékonysági hajvágás: Levágták az utolsó tincseket

Szombathely - Bejelentkezettek és spontán felajánlók is érkeztek a szerdai jótékonysági hajvágásra a belvárosi szépségszalonba, ahol három fodrász nagy gonddal készítette elő a hajtincseket a parókákhoz.

Kovács Ágnes

Mák Dóri kezdeményezésére majdnem százötvenen váltak meg copfjuktól, hogy ezzel rákbeteg gyerekeken segítsenek. A közösségi portálon útjára indult kezdeményezésről nemrég lapunk is beszámolt. A programhoz azóta is rengetegen csatlakoztak. Katona Zoltán, Szabó Noémi és Benczik Klaudia fodrászok megállás nélkül dolgoztak az utolsó délelőttön is, hiszen sokan érkeztek a szépségszalonba. A felajánlók között voltak kislányok, akik eddig csupán néhány centit engedtek levágatni a hajukból, most félretették hercegnős álmaikat a jó ügy érdekében.

Katona Zoltán szerdán délelőtt le sem tette az ollóját. Fotó: Facebook

Mák Dóri, a Tincs, ami másnak kincs oldalon hívta fel a figyelmet arra, hogy az országban majdnem négyszáz rákbeteg gyerek jelentkezik be valódi hajból készült parókáért. A riasztó számot olvasva felkaphatjuk a fejünket: vajon hogy lehet, hogy az életükért küzdő gyerekek ebben nem kapnak segítséget? Megtudtuk: támogatás csak a műanyag parókáért jár, ami kényelmetlen, nem is túl szép, a hajból készültekért viszont a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. A kemoterápiás kezeléseken átesett kicsik családjának erre már sokszor nem marad pénze. A Szombathelyről induló kezdeményezésben eddig majdnem százötvenen vettek részt, ebből negyven-ötven paróka készíthető el.

Mák Dóri nyolc éve 57 centis haját ajánlotta fel, legutóbb pedig 33 centis tinccsel mutatott példát sokaknak. Az utolsó napon érkezett Papp Dóri Németországból, aki nemrég szülte meg kisbabáját, de jöttek gyerekek, köztük egy tízéves tornász, aki a neten látta a felhívást, és azt mondta édesanyjának, levágatja a haját, hiszen úgyis kinő majd újra. A szervező szerint nem mindig kell érintettség ahhoz, hogy valaki jótékony cselekedetre szánja el magát, bár az megható volt, amikor egy nő felhívta, a kemoterápiás kezelése előtt levágott copfját szeretné felajánlani, máskor meg egy nyolcvanhat éves nagymama kereste meg korábban félretett hajával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!