Hírek

2017.06.27. 18:10

Jubiláltak a sárvári mazsorettek

SÁRVÁR Jubileumi kiállítással emlékeztek a város botforgatói az együttes megalakulásának 25. évfordulójára. Ehhez kapcsolódva zajlott a X. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál és a mazsorettshow is, ahol felléptek az együttes korábbi csoportjai.

Pajor András

A Sárvári Mazsorett Együttes negyed évszázada című kiállítást Kondora István polgármester ajánlotta a közönség figyelmébe. A városi könyvtárban nyílt tárlat megnyitóján vette át Csikós Györgyné művészeti vezető a Vas Megyei Közgyűlés oklevelét dr. Kondora Bálint alelnöktől. Az elődök hagyatékának megőrzéséért, a kulturális élet gazdagításáért és Sár-vár hírnevének öregbítésé-ért kapták a város mazsorettjei az elismerést, mondta az alelnök.

A mazsorettfesztivál műsora a Nádasdy-vár udvarán zajlott. A résztvevőket és a közönséget Dohos László, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnöke köszöntötte, méltatva Csikós Györgyné tevékenységét, aki hazánkban az elsők között látott fantáziát ebben a műfajban és az elmúlt években kitartó munkával sikert sikerre halmozott mazsorettjeivel.

Kondora István polgármester adta át a sárvári önkormányzat Sylvester János-érdemérmét Csikós Györgyné művészeti vezetőnek Fotó: Pajor András

A program csúcspontját a Sárvár Városi Mazsorett Együttes show-ja jelentette, amelyen valamennyi korosztály képviseltette magát: 32 volt mazsorett csatlakozott a próbákhoz, hogy újra színpadra állhassanak. A gála végén vette át Csikós Györgyné Sárvár önkormányzatának Sylvester János-érdemérmét 25 éves tevékenysége elismeréseként Kondora István polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!