Hírek

2009.07.15. 02:25

Jubileumi örömfoci Répcelakon

Répcelak - Felejthetetlen élményben volt részük azoknak a vasi játékosoknak, akik az 1989-es Magyar Népköztársaság Kupa negyeddöntőjében rendezett Répcelak-FTC meccsen pályára léphettek.

Pum András

- A Veszprém és a Tatabánya kiverésével alaposan túlteljesítettük tervünket, nyugodtan mondhatom: történelmet írtunk Répcelakon - mondta Németh József, a Répcelak kapusa, aki az első meccsen védte a vasiak hálóját.

- Sem előtte, sem utána nem szerepelt ilyen jól a répcelaki csapat a kupasorozatban. Persze volt bennünk egy kis drukk a hazai meccs előtt, hiszen az ember nem mindennap játszik telt házas derbit a Ferencvárossal. Sajnos már a meccs elején betalált a Fradi, ez a gól pedig érthetően megroppantotta az amúgy is kissé megilletődött csapatunkat. A vendégek egy pillanatra sem becsültek le bennünket, így még nehezebb dolgunk volt, ráadásul a szünetig még egy gólt kaptunk. Fordulás után viszont már mertünk játszani, és bár igazi nagy ziccerünk nem volt, lehetőségeink azért akadtak.

Sőt, a bíró Sziffer szabályos gólját les miatt érvénytelenítette. A hajrában viszont megkaptuk a harmadikat is. A lefújás után kissé csalódottak voltunk, tudtuk ugyan, hogy vérmes reményeink nem lehetnek, de egy szépítő gólt mindenképpen lőni szerettünk volna.

Az Üllői úti visszavágót sem vette félvállról a hazai csapat, már 4:0-ra vezettek, amikor Molnár Laci szabadrúgásból szépített. Kiestünk a kupából, de egyik meccsen sem álltunk be bekkelni, egyáltalán nem vallottunk szégyent. Ezért is gondoltuk, hogy megszervezzük a találkozó húszéves jubileumát. Szerencsére hamar igent mondtak a zöld-fehérek, és a közönség is vevő volt a találkozóra: majdnem ezer ember szorongott a korlát mellett.

Megismételte magát a történelem: csakúgy, mint húsz éve, most is a meccs elején kaptunk gólt. Bár a Ferencváros szűk kerettel érkezett, azt látni lehetett, hogy összeszokott csapatuk van. Nálunk az akkori gárda kezdett, de a sok csere miatt kissé akadozott a játékunk. Volt, aki a gerincével bajlódott, akadt, akinek a lába fájt, de az akkori csapattársaink, és a 90-es évek répcelaki futballistái szinte mind eljöttek. Ezúttal nem az eredmény volt a lényeg, bár jó lett volna revansot venni a Fradin.

A fővárosiak abszolút elégedettek voltak a fogadtatással, talán nem véletlen, hogy csak nem sokkal tizenegy óra előtt indultak vissza Budapestre. Nem valószínű, hogy a 30 éves jubileumi derbit megrendezzük, de az terveink között szerepel, hogy a mostani FTC-t egy edzőmérkőzés erejéig meginvitáljuk Répcelakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!