Hírek

2012.09.13. 16:00

Jut pénz járdafelújításra is Lukácsházán

Lukácsháza - Ebben a községben mindig történik valami. Most járdát újítanak fel, elkezdték augusztusban a művelődési házuk megszépítését. Szakaszosan végzik majd a munkát, mert sokba kerül.

Némethy Mária

A Kőszeg környékén lévő falvak közül Lukácsháza eléggé jól áll, mert ott  van viszonylag jelentékeny iparűzési adóbevétele az önkormányzatnak. Ezért aztán ott szinte  mindig történik valamilyen beruházás,  fejlesztés.
Most éppen a Kőszegi utcán építik, újítják fel a járdát. Erre azért volt szükség, mert a közelében álló fenyőfák gyökerei  annyira nagyok lettek, hogy növekedésük közben felnyomták, töredezetté tették a járdát. Balesetveszélyes lett. Kivágták a fákat, most felújítják a járdát.

Mindeközben szépül  a művelődési házuk is. Virágh János, Lukácsháza polgármestere elmondta: Leader-pályázaton nyertek rá 10 millió forintot, de 28 millióba kerül a mostani felújítás. Az épület villamoshálózata megújul. A munkákat folytatják majd. A mai lapos tetős épületet nyeregtetőssé építtetik át, azután a nagy termet, a színházat újítják fel, végül hőszigeteléssel látják el az épületet, mert szeretnének fűtésére a mainál kevesebbet költeni.
Néhány héttel korábban az addigi nyolc helyett tizenkettő új információs táblát helyeztek el a falu forgalmasabb pontjain. A tölgyfából készült, tetővel is ellátott információs táblákból a szőlőhegyre is került kettő, az egyik a kilátóhoz. Az arra járók olvashatják a község rendeleteit, fontosabb intézményeinek nyitva tartását, avagy a földügyekkel kapcsolatos legfrissebb híradásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!