Hírek

2013.07.29. 11:47

Kábítószer-ültetvény egy ikervári ház pincéjében (fotókkal)

Ikervár - Kábítószer-ültetvényt derítettek fel a vasi rendőrök egy ikervári családi ház pincéjében.

Simon Erzsébet

Házkutatás során találtak kábítószergyanús növényeket egy ikervári családi ház pincéjében. A termesztő, egy helyi férfi ellen a villanyóra "megmanipulálása" miatt is eljárás indult. A Sárvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói július 23-án egy ikervári családi házban tartott házkutatáskor kábítószergyanús növényeket találtak.

A nyomozó hatóság a mintegy nyolc órán át tartó házkutatás és helyszíni szemle során összesen százhuszonkilenc tő különböző nagyságú, már szüretelés előtti növényt, némi szárított növényi anyagot, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket foglalt le - tájékoztatta a Vas Népét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Leibinger Eszter.

A szóvivő hozzátette: az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az ültetvényt egy 50 éves ikervári férfi alakította ki és üzemeltette az idei év áprilisától. A titokban, a pincében történő termesztéshez jelentős energiára, fényre és vízre van szükség. B. József az optimális fényviszonyok eléréséhez infralámpákat használt, a folyamatos öntözésről pedig csepegtetőrendszer kiépítésével gondoskodott.

A jellegzetes árulkodó szag elleplezésére pedig saját szellőztetőrendszert alakított ki. Az elkövető a berendezések jelentős energiaigényét úgy gondolta kielégíteni, hogy a villanyórát "megmanipulálja", ezért ellene áramlopás miatt egy másik eljárás is indult.

A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai az ikervári férfit július 24-én elfogták, és jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben a további eljárást - tekintettel a jelentős mennyiségre - a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja majd le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!