Hírek

2012.07.24. 18:32

Kajak-kenu: hetedszer rendeztek Csákány-Körmend futamot

Körmend - Akárcsak tavaly, idén is esőben teljesítették a 16 kilométeres távot a 7. Csákány-Körmend amatőr kajak-kenu verseny résztvevői.

Horváth Erika

Az AlteRába Fesztivál és Körmend hagyományos amatőr kajak-kenu versenyén a 42 résztvevőnek  nemcsak a magas vízállású folyóval, de az esővel és széllel is meg kellett küzdenie. A 16 kilométeres viadalon  húsz egység - kajak és kenu -  versengett; a  csákánydoroszlói Vízi Vándor táborhelyről indultak, a cél  Körmenden,  a Bereki Bárkás Egylet telephelyénél  volt. Az abszolút legjobb időeredmény a kajak egyes győztese, a körmendi Szabó László nevéhez fűződik (1:15:50). A versenyen legnagyobb létszámban  a házigazda Bereki Bárkás Egylet képviseltette magát, s két kategóriában - kenu és kajak kettesben-  is első helyen végeztek. A csákánydoroszlóiak kenu kettesben és hármasban remekeltek, kajak kettes vegyesben körmendiek szerezték meg az első helyet. Szintén körmendi egység nyerte a kenu hármas kategóriát.


A vasi dobogósok. Kenu 1:  1. Kocsis István. 
Kenu 2: 1. Heffenträger Gábor, Varga Gábor István (Bereki Bárkás Egylet), 2. Dobronics Balázs, Kovács Péter (Bereki BE), 3. Zimits Péter, Szép Balázs (Molnaszecsőd, Zsennye).
Kenu 3:  1. Széplaki Tamás, Németh Péter, Hodossy Sándor (Körmend). 
Kenu 2 vegyes:  1. Hrindik Rozália, Sásdi László (Csákánydoroszló), 2. Takács Lilla, Bujdosó Gábor (Körmend). 
Kenu 3 vegyes:  1. Kozó Noémi, Kozó József, Zsigovits Gábor (Csákánydoroszló). 
Kajak 1:  1. Szabó László (Körmend). 
Kajak 2:  1. Szakály György, Varga Gábor (Bereki BE), 2. Kovács Károly, Merkli Norbert (Szentgotthárd). 
Kajak 2 vegyes: 1. Tóth Krisztina, Király Ferenc (Körmend). 
Abszolút verseny: 1. Szabó László (Körmend), 2. Szakály György, Varga Gábor (Körmend), 3. Heffenträger Gábor, Varga Gábor István (Bereki Bárkás Egylet, Körmend).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!