Hírek

2016.12.10. 18:43

Kamionnal jött a Mikulás a szombathelyi Fő térre, ahol már a harmadik láng is ég

Szombathely - A hit és a remény lángja után az öröm gyertyájának kanócát is meggyújtották a megyeszékhely adventi koszorúján szombaton este. De vajon mit keresett egy óriási kamion a Fő téren, a koszorútól nem messze?

Elek Szilveszter

- Advent harmadik vasárnapja az örvendezés napja - mondta beszédében Császár István, a szombathelyi egyházmegye kormányzója, majd imát mondott a várakozó tömeggel karöltve.

A meghitt imádság után Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere meggyújtotta a harmadik gyertya kanócát is a város koszorúján. - Úgy gondolom, hogy csodálatos Szombathely azon hagyománya, hogy a város fő terén, több száz ember előtt lobbannak fel az ünnepi koszorú lángjai - mondta. - Nincs annál örömtelibb, mint közösségben megélni az adventi várakozást és a karácsony ünnepét - fűzte hozzá.

A Fő tér másik végén egy óriási, aranyos fényben pompázó kamion állt. Nem kell megijedni, nem történt baleset és senki sem tévedt el - a hatalmas jármű ugyanis a Coca-Cola már-már legendás karácsonyi konvojához tartozott és nem mást hozott el a városba, mint magát a Mikulást.

A mindig derűs arcú öregúr, akinek hófehér szakálla egészen a térdéig ért, piros ruhás kísérői segítségével ajándékokat osztogatott az apróságoknak. S legjátékosabb porontyok és szüleik közös képeket is készíttethettek vele, amelyek olykor nagyon mókásra sikeredtek.

A csillogó szemű, izgatott apróságok hosszú sorban várták, hogy végre odaülhessenek a Mikulás balján lévő puha fotelra. Vörös Tamás kislánya, Hanna is a sorban állt. - Nem félek a Mikulástól, de kicsit azért izgulok - mondta halkan a kislány, aki azt üzente a szakállas öregúrnak, hogy jövőre is jöjjön el a városba.

A Magyar Vöröskereszttel karöltve tíz vasi családnak adtak át egy jókora doboznyi ajándékot. - A rászorulók nagyon örültek az ajándéknak, egészen biztos vagyok benne, hogy sikerült szebbé varázsolnunk az ünnepüket - hallottuk György Bélánétól, a Magyar Vöröskereszt képviselőjétől.

A rendezvényt színesítette kézműves kuckó is, ahol a lurkók ünnepi képeslapot készíthettek. A megannyi alapanyag közül a legnépszerűbbek az arany csillámpor és a piros cérna voltak. A kamion mögött lévő színpadon pedig számos fellépő, köztük Király Viktor szórakoztatta a népes közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!