Hírek

2009.02.17. 03:25

Katapultált a program

<b>Szombathely </b> - A 2005-ben létrejött Katapult Mentorprogramban kaptak segítséget a hátrányos helyzetű hallgatók, de csak tavaly decemberig. A program ugyanis megszűnik.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Kiss Katalin, a Savaria Egyetemi Központ hallgatója elmondta, hogy végzős hallgatóként vett részt a programban. Feladata az volt, hogy az elsőéves hallgatókat segítse eligazodni az egyetem rendszerében, a tárgyfelvételtől a szociális támogatást igénylő lapok kitöltésén át egészen a pályázati lehetőségekig. Az elvégzett munkáról beszámolót készítettek. A mentorok félévente negyvenezer forintot kaptak feladatuk ellátásáért - mondta Katalin. Az összeg kifizetésével már tavaly gondok voltak: a mentorok az elmúlt héten kapták meg a tavalyi év első félévére járó fizetségüket. A támogatási szerződés hiánya miatt megszűnő programról a mentorokat e-mailben értesítette az alapítvány. Katalin szerint a legnagyobb gondot az okozza, hogy a program megszűnésével nem lesz olyan szervezeti egység, program, amely a rászoruló hallgatókat ezután segítené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!