Hírek

2014.09.08. 15:15

Kelemen József (1950–2014)

Kelemen József a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes 1993-as újjáalakításában és táncos sikereiben elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A színpadon is magával ragadó személyisége, humora, vidámsága összetéveszthetetlen és megismételhetetlen. Részt vett édesapjával, id. Kelemen Józseffel együtt a helyi tánc és szokásanyag újragyűjtésében, feldolgozásában. Mindig emlékezetes marad számunkra lakodalmi vendéghívóként, vagy éppen a betlehemes játék öreg pásztoraként, vagy alkalmi lucázóként. Amíg egészsége engedte, táncolt, majd kívülről is mindig támogatta hagyományőrző munkánkat, és érdeklődött a közösségről, a barátokról. Az ő kezdeményezésére avattuk fel a Szent Orbán-szobrot a Szentkútnál, amely azóta is vigyázza a jó termést a szőlőhegyen.

Kelemen József

Eszembe ötlik az a nóta, amit vendéghívóként énekelt a színpadon: „Akinek most kedve nincs, annak egy csöpp esze sincs". Hát, Józsi bácsi, most nincs jó kedvünk, mert itt hagytad ezt a földi világot. De abban biztosak vagyunk, hogy tovább mulatsz majd az égi színpadon.

Nyugodjál békében!

Varga Albin a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes nevében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!