Hírek

2012.07.02. 17:20

Kellenek a polgárőrök Körmenden

Körmend - Újabb öt évre Molnár Sándort választották meg a Körmendi Polgárőr Egyesület (KPE) élére. A szervezet bebizonyította, hogy szükség van rá és egyre aktívabb a közéletben is.

Kozma Gábor

Ismét Molnár Sándor lett az egyesület elnöke és jól szerepeltek a körmendi polgárőrök a megyei versenyeken, megmérettetéseken – így summázhatnánk az eltelt időszak mérlegét. A városban 1996-tól működik polgárőrség, a kezdeti bizalmatlanságot gyorsan eloszlatták a lelkes tagok – bebizonyítva, hogy szükség van rájuk, a növekvő bűnözés visszafogásában megvan a helyük és a szerepük. A KPE tagjai azóta is fontos szerepet vállaltak és töltöttek be a város és közvetlen vonzáskörzete közés vagyonbiztonsága megóvása, védelme érdekében. Nekik is köszönhető, hogy a közbiztonság javult, nincsenek súlyos, életellenes bűncselekmények. Természetesen együttműködnek a rendőrséggel és más, e témákban érintett szervekkel, szervezetekkel egyaránt.

Járôrkutya-verseny Magyarnádalján. Együttműködő polgárőrök - Szendi Péter

Munkájukra figyelnek, azt elismerik: ez derült ki azon az egyesületi közgyűlésen is, melyet nemrég a Rendészeti Szakközépiskola Rába-parti klubházában tartottak meg. Az eseményen beszámoló hangzott el a KPE tavalyi munkájáról, ismertették az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Vas Megyei Polgárőr Szövetség alapszabályainak módosítását is. Elfogadták a KPE idei költségvetését és újabb öt évre megválasztották eddigi elnöküket, Molnár Sándort.

A körmendi polgárőök is részt vettek a Táplánszentkereszten megrendezett vasi polgárőnapon, ahol a vetélkedő, megmérettetések során szép sikereket értek el. A járőcsapatok versenyében az elsőhelyen végeztek (másodikak az egyházasrádóci polgárőrök lettek). A közlekedésbiztonsági verseny során is körmendi arany született, ezt a kategóriát Dévai András nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!