Hírek

2016.02.11. 13:43

Kenyereskocsis-ügy: 6,5 év börtön

Szombathely - Rablás, jármű önkényes elvétele, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés vádjában is bűnösnek mondták ki a zalaegerszegi férfit.

Bakos Ágnes

Feltételesen sem bocsátható szabadlábra a férfi, aki tavaly nyáron elrabolt egy pékárút szállító autót egy kisbolt elől Balogunyomból, majd felborult a 86-os főúton. Orvosszakértő állapította meg, hogy a vádlott, állítása ellenére nem ütötte meg a pékárut szállító autó sofőrjét a kenyeresládával. Életszerűtlennek tartotta a Szombathelyi Járásbíróság, dr. Tóth András tanácsa, hogy a vádlott azért húzott a fejére motoros kámzsát, mert fázott a meleg, nyári éjszakán. Súlyosbító körülmény volt az ítélethozatalnál, hogy a bűncselekmény előtt pár nappal bocsátották feltételesen szabadlábra, előző, letöltendő börtönbüntetéséből.

Az ítélet így hat és fél év letöltendő börtönbüntetés, ami alól feltételesen sem bocsátható szabadlábra, vagyis ténylegesen le kell töltenie a kiszabott időt. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és ügyvédje fellebbeznek. Elsődlegesen azért, hogy a rablást vegyék ki a vádak közül, másodlagosan a büntetés enyhítését szeretnék elérni. A Szombathelyi Törvényszék jár el, másodfokú hatóságként az ügyben. A tárgyalásig börtönben marad a férfi, mert, mint dr. Tóth András indokolta, fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye. Az előzetes fogvatartást a vádlott tudomásul vette, marad a szombathelyi börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!