Hírek

2010.04.05. 12:10

Képzők képzése a Savaria Egyetemen

A Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara tavaly sikeresen pályázott, ezért elkezdődhetett a Képzők képzése elnevezésű program.

Bajdó Bettina

A TÁMOP-pályázaton nyert összegből megvalósuló projekt azokra a kihívásokra (kompetencia-alapú oktatásra való áttérésre, a bolognai képzési szerkezet bevezetésére, a képzés tömegessé válására) próbálja meg felkészíteni az oktatókat, melyek az utóbbi 10 évben  a magyar felsőoktatásban történtek. Nemrég képzést tartottak a Savaria  egyetemen, több neves oktató is a katedrára lépett.


Az érdeklődők arról kaphattak információkat prof. dr. Falus Iván egyetemi tanártól, hogy milyen feladatokat jelent a kompetencia alapú oktatásra való átállás, illetve prof. dr. Mátrai Zsuzsanna egyetemi tanár arról beszélt, hogy mit is takar  a mérés-értékelés a kompetencia alapú felsőoktatásban. Tóth László  mérés-értékelési szakértő oktatói segédanyagok bemutatásával is kiegészítette az előadást.

Horváth Ilona pályázati referenstől megtudtuk, hogy a projekt 18 hónapja során egyrészt az egyetem oktatói számára kínálnak továbbképzést  pedagógia, info-kommunikációs technológia, valamint idegen nyelv területén, másrészt  célul  tűzték ki, hogy a vezető beosztású oktatók menedzsment ismereteit bővítsék. Az oktatók továbbképzése két félévből áll. Az első félévben (tavasszal) elméleti előadások, módszertani tájékoztatók és tréningszerű foglalkozások segítségével szeretnék fejleszteni az oktatók munkáját. A következő félévben, amely ősszel veszi kezdetét,  pedig az oktatók egy kiválasztott kurzusban kipróbálhatják és bemutathatják a javasolt módszereket is. Ennek eredményéről egy záró értékelő foglalkozáson adnak majd számot. A program eredményes teljesítéséről az oktatók tanúsítványt is kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!