Hírek

2013.12.08. 16:45

Jobbik: kereszt az ünnep valódi értelméért

Kőszeg - Adventi keresztállítás volt szombaton 11 órakor a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kőszegi Alapszervezetének szervezésében.

Farkas Eszter

A kereszténység ünnepei közül a karácsony az, melynek lényege a mai világban a leginkább torzult. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom a karácsonyváró adventi időszakban évről-évre kereszteket állít szerte az országban.

Kőszegen szombaton a Jurisics téren a Lábasház előtt állított keresztet a Kőszegi Alapszervezet. A Jobbik 2003 óta állít kereszteket adventkor, Kőszegen pedig az idei volt a hatodik. A fő cél, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra a karácsonyi bevásárlási láz miatti rohanásban, és elgondolkozzanak az ünnep valódi értelmén. A Jobbik keresztállítási missziója tehát egyfajta tüntetés is a fogyasztói társadalommá való züllesztés ellen.

Az ünnepségen beszédet mondott Bana Tibor országgyűlési képviselő és Rába Kálmán a körzet országgyűlési képviselőjelöltje is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!