Hírek

2015.02.01. 12:36

Két választás Vas megyében - Daraboshegyen nagyobb a szavazókedv, mint Mesterházán

Mesterháza, Daraboshegy – Az országban vasárnap hat településen tartanak időközi önkormányzati választást, ezek közül kettő Vas megyei. Daraboshegyen polgármestert választanak, mert tavaly októberben senki nem indult a posztért, Mesterházán pedig képviselőt, mert egy hely betöltetlen maradt.

Unger Tamás

Mesterházán azért kell képviselőt választani, mivel tavaly októberben négy jelölt indult a négy mandátumért, de egyiküket polgármesternek választották, és így egy képviselői hely betöltetlen maradt. Vasárnap választják meg a negyedik képviselőt két független jelölt közül. A helyért Kelemen Tünde és Gróf Tibor indult. Dr. Vincze György jegyző tájékoztatása szerint déli 12 óráig a 140 szavazásra jogosultból 13 szavazott. 19 óráig van szavazás, akkor bontják a szavazóurnát, háromnegyed nyolcra ígérnek eredményt.

Dohi Ramóna, Dohi Réka, Dohi Renáta. Fotó: Unger Tamás

Daraboshegyen polgármestert választanak két független jelölt, Németh Gábor és Guethné Horváth Anita közül, mert tavaly októberben a polgármester-választás jelölt hiányában elmaradt. A száz lelket számláló községben 86-an járulhatnak a szavazóurnához. Aggné Kovács Ildikó jegyző kora délután, negyed kettőkor úgy tájékoztatott: eddig 30 fő ment el szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!