Hírek

2010.10.06. 17:53

Kétharmados vereség: az esztergomi Fidesz megfellebbezte a választási eredményt

A Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a vasárnapi választások eredményét, beadványukban leszögezik, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - tájékoztatta Péntek Péter, a területi választási bizottság vezetője szerdán az MTI-t.

MTI

Meggyes Tamástól, a várost tíz éve vezető fideszes polgármestertől vasárnap a választók megvonták a bizalmat. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adtak le a legtöbb voksot Esztergomban, csaknem 13 ezer ember szavazott.
   
Tétényi Éva polgármesterré választása mellett az összes ellenzéki politikai erő, a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.
   
Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz kilenc képviselője közül egyedül Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén megválasztottak, és szerepel az aláírók között Petróczy Gyula független képviselő is.
   
A beadvány rámutat: a választás hajnalán Meggyes Tamást rágalmazó szórólapok jelentek meg. "Ez folytatólagosan elkövetett választási csalás, amely mögött azok a vállalkozók, üzleti körök állnak, akik az elmúlt három évben terrorcselekményeket követtek el Meggyes Tamás ellen" - írják.
   
A Fidesz helyi képviselői állítják továbbá, hogy Tétényi Éva kampányának érdekében juttattak el magánéleti fotókat a sajtóhoz a volt alpolgármesterről. Ismert, hogy a politikust volt feleségével intim helyzetben ábrázoló fotók kerültek fel a világhálóra, ezeket állítása szerint laptopjáról lopták el.
   
"A választások eredményét elfogadjuk, ugyanakkor fenntartjuk, hogy ezt az eredményt választási csalással érték el, bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - jelentették ki az aláírók.

 

OLDALTÖRÉS: Esztergom új polgármestere szerint elődje akadályozza a munkáját


Esztergom új polgármestere szerint elődje akadályozza a munkáját


Esztergom új polgármestere szerint elődje akadályozza a munkáját


Esztergom új polgármestere szerint elődje akadályozza a munkáját

Tétényi Éva, Esztergom vasárnap megválasztott polgármestere szerint elődje akadályozza munkájának megkezdést, emiatt az átadás-átvétel időpontja a jövő hétre tolódik.

Az új városvezető internetes naplójában azt írta, hogy éppen helyet kerestek neki a hivatalban, mert Meggyes Tamás nem biztosított számára irodát, amikor találkozott a volt polgármesterrel, aki megkérdezte, hogy "tiszta-e a lelkiismeretem, mert sötét erők állnak mögöttem. Majd azzal fejezte be mélyen a szemembe nézve, hogy +Keress magadnak értelmes elfoglaltságot!+". 

Meggyes Tamástól, a várost tíz éve vezető fideszes polgármestertől vasárnap a választók megvonták a bizalmat. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adtak le a legtöbb voksot Esztergomban, közel 13.000 ember szavazott.
   
Tétényi polgármesterré választásáért az összes ellenzéki politikai erő: a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.
   
Szerdán a Fidesz esztergomi szervezete fellebbezést nyújtott be a polgármesterválasztás eredményét megállapító határozat ellen, mert véleményük szerint választási csalás történt a városban. Beadványukban leszögezik, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban", ugyanakkor kijelentik azt is, hogy a választás eredményét elfogadják.
   
Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz kilenc megválasztott képviselője közül egyedül Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén megválasztottak, és szerepel az aláírók között Petróczy Gyula független képviselő is.
   
Tétényi Éva a történteket nem kívánta kommentálni, leszögezte, hogy ő az előtte álló feladatra fordítja energiáját.
   
Meggyes Tamást az MTI kérésére még saját, volt sajtóreferense sem tudta elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!