Hírek

2014.11.05. 11:51

Kevesebb lesz a fűtésszámlájuk - Megújul, megszépül és talán bővül is a Reményik iskola

99 millió forintból újul meg a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola épülete, ahol szombaton vásári forgatagot rendeznek.

Némethy Mária

Egy pályázatnak köszönhetően 99 millió forintból újul meg az evangélikus egyház által fenntartott iskola.

- Sajnos az esős nyár miatt kis késéssel - hallottuk tegnap délelőtt sajtótájékoztatón Sátory Károly igazgatótól.  Az 1920-as években, Klebelsberg Kunó minisztersége idején létesült intézmény épülete eléggé elavult volt.  Megújulásához  84 millió forintot pályázati pénzből, 10 millió forintot az országos evangélikus egyháztól kaptak a felújítására. Ennek  célja a megszépülésen  túl, hogy kevesebb energiaköltséget kelljen majd fizetniük.  Nyáron kezdték a felújítást. Kicserélték a nyílászárókat, a konvektoros fűtésről gázosra és napkollektorosra álltak át. Most az iskola külső szigetelését végzik,  beburkolják az egészet. A munkákat a tervek szerint várhatóan karácsonyra fejezik be.

Szerdán is dolgoztak az iskola megújuló homlokzatán. Ezt mutatja Sátory Károly

- Külön öröm számunkra, hogy a homlokzatra visszakerül  majd Szent Imre herceg szobra,  köszönhetően dr. Veres András megyés püspöknek - hallottuk Sátory Károlytól.

Az igazgató tervekről is beszélt. Az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. elköltözik az utca másik feléről, ők pedig  ott szeretnének vásárolni majd ingatlanrészt, hogy a művészeti oktatást jobb feltételek között tudják működtetni. Szeretnének egy  tornatermet is maguknak.

Az iskolában szombaton Márton-napi vásári  forgatagot rendeznek 9 órától. Játékokra, mutatványosok bemutatóira, színdarabra, interkatív foglalkozásokra várják az érdeklődő gyerekeket.

- Kétszeres túljelentkezés van az iskolánkba, nincs gondunk a gyermeklétszámmal, de mindenkit szeretettel várunk  - hallottuk búcsúzóul Sátory Károlytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!