Hírek

2016.11.26. 18:09

Kezdődik az advent - Fellobbant a hit gyertyalángja a szombathelyi Fő téren

Szombathely- Hiába az enyhe időjárás, már karácsonyt váró hangulat uralkodik a szombathelyi Fő téren. Már ég az első gyertya lángja a hatalmas adventi koszorún.

Bakos Ágnes

Rengeteg bódéból kínálják az ünnepi vásárfiákat, a legkisebb gyerekek pedig álmélkodva nézték szombat este is a hatalmas, már kivilágított karácsonyfát.


Aztán az első gyertyalángot is az óriási adventi koszorún.

Dr. Puskás Tivadar polgármester gyújtotta meg a hit gyertyájának lángját. Köszöntőjében boldog várakozást kívánt a szombathelyieknek.


Emlékeztetett, hogy Szombathelyen 1993 óta rendeznek adventi vásárt, 2001 óta egészül ki kulturális műsorral a forgatag és 2006 óta van a városnak adventi koszorúja, az országban az egyik legnagyobb.

Szent Mártonról is beszélt, hiszen az ő idejében határozták meg a karácsony időpontját, azóta ünnepli a keresztény világ december 25-én.


Az első adventi gyertya meggyújtását ünnepi műsor kísérte: szóltak versek a békéről, a reményről és természetesen a várakozásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!