Hírek

2014.10.01. 16:20

Ki lesz az idei év Prima-díjasa? - A sport kategória jelöltjei

Ma a 2014. év megyei Prima-díj sport kategóriájának jelöltjeivel ismerkedhetnek meg olvasóink.

Némethy Mária

 

Karner Péter birkózóedző Kőszegen él és dolgozik

KARNER PÉTER 1949. február 11-én született Kőszegen, jelenleg is ott él. A családi hagyományokhoz híven péknek tanult. E munka nehézsége ellenére mindig becsülettel dolgozott, jó humorának és közvetlenségének köszönhetően mindig jól kijött a munkatársaival, és meglátta munkája szép oldalát.

Sokféle sportot kipróbált, de amikor a birkózással megismerkedett, rájött, számára ez az igazi. Többszörös magyar bajnok birkózó lett, majd versenyzői pályafutása után, 1972-ben volt edzője kérésére megalapította az első birkózó csoportot Kőszegen.

Kitartásának, felkészültségének köszönhetően a kőszegi birkózók rövid időn belül szép eredményeket értek el az országos versenyeken

A legeredményesebb nemzetközi szinten is jegyzett versenyzők: Dvorák László (kétszeres Eb ezüstérmes, három olimpián vett részt), Marosvölgyi János (többszörös magyar bajnok és válogatott kerettag), de számos hazai szinten kiemelkedő versenyző is nevelkedett az egyesület keretein belül, mint például Zsótér Balázs, Prácser Attila, Bartók Zsolt, Bartók Sándor és Pusztai Tamás.

Kőszegen. 2011-ben rendezték meg a nemzetközi Jurisics Kupa Birkózóversenyt. Ez a verseny az 1980-90-es években Európa legnagyobb gyermekversenye volt.

Karner Péter 40 éve tartó munkája heti 3x2 óra edzés, hétvégente versenyek az ország egész területén. Mindezt a mai napig társadalmi munkában végzi. Tanítványait nemcsak a birkózás fogásaira, hanem sportszerűségre, kitartásra és becsületes küzdelemre is nevelte. Hajdani versenyzői megállják helyüket az életben, ma is igénylik tanácsait.

Az olimpia bajnok Pars Krisztián idén Eb-aranyat nyert

PARS KRISZTIÁN a szombathelyi, magyar és nemzetközi atlétikai élet kiemelkedő alakja. A második Vas megyei olimpiai bajnok, aki jó eséllyel pályázik arra, hogy megvédje címét a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián. A világhírű szombatheyi dobóiskola kiemelkedő képviselője, a néhai Németh Pál legsikeresebb tanítványa.

Pars Krisztián 1982. február 18-án született Körmenden. A szentgotthárdi otthonból Szombathelyre kerülve középiskolásként ismerkedett meg a kalapácsvetéssel. A szintén innen származó Gécsek Tibor példája nyomán a Szombathelyi DOBÓ SE-ben kezdett el sportolni. 1999-ben, a lengyelországi Bydgoszczban 17 évesen ifjúsági világbajnokságot nyert. 2001 júniusában magyar junior rekordot dobott. Az athéni és a pekingi olimpián negyedik helyen végzett, a londonin 80,59 méteres dobással aranyérmet nyert. Az idén ahol elindult, szinte mindenütt nyert. Júliusban, a Gyulai István Magyar Nagydíjon, 82,49 méterrel élete legjobb eredményét érte el, az Európa-bajnokságon (82,69 méter) aranyérmes lett

Számtalan elismerés, kitüntetés birtokosa.

Vörös Csaba jelenleg a Haladás technikai vezetője

VÖRÖS CSABA jelenleg a Szombathelyi Haladás Kft. technikai vezetője.

1954. augusztus 15-én született Szombathelyen. Középiskoláját Kőszegen, a Hámán Kató Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte. 2002-ben az UEFA B-licenszét szerezte meg, majd 2004-ben az UEFA A-diplomáját, 2007-ben a Perfekt Közgazdasági Szakközépiskolában pedig a sportszervező menedzser képesítést, majd 2014-ben az MLSZ sportszervező szakát végezte el.

Labdarúgó volt a Haladásnál, első NB I-es mérkőzését 1976-ban játszotta. 1983-tól a labdarúgó-válogatott kerettagja, a Franciaország és Törökország elleni mérkőzéseken tartalékként szerepelt. Olimpiai válogatott is volt. 1989. június végéig a szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület igazolt labdarúgója, hét éven át csapatkapitánya. Összesen 267 hivatalos NB I-es mérkőzésen vett részt. Ezután négy évig az oberwarti labdarúgócsapatot erősítette. 2002-ben a Lurkó UFC edzője volt.

A KÖZÖNSÉGDÍJAT OLVASÓINK ADJÁK

Az idén október 16-án 16 órakor kezdődik a Prima-díj Vas megyei díjátadó gálája a Weöres Sándor Színházban. Ezen ünnepélyes körülmények között adják majd át a kategóriák győzteseinek az egymillió forintot, a jelölteknek pedig a 100-100 ezer forintot. Az idén is lehetősége lesz a Vas Népe olvasóinak közönségszavazatok leadására. Október 6-án indul majd a szavazás lapunk online portálján, a vaol.hu-n, ez lezárul október 15-én. Itt a közönségdíjasra lehet majd szavazni. Nevét az október 16-ai ünnepélyes díjátadáson hozzuk nyilvánosságra. A díjat a nyertesnek Szombathely polgármestere adja majd át.

 

Kapcsolódó cikk:

Tizedszer lesz Prima-díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!