Hírek

2015.06.14. 16:41

Heves zivatar és felhőszakadás miatt Vas megyében is riasztás van

Jelenleg a szentgotthárdi és a körmendi térségben élőknek kell tartaniuk attól, hogy intenzív zápor, zivatar mossa el az estét.

Bajdó Bettina

18:36 - Kiadták a riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Vas megye egyes területeire, majd visszavonta. Az érintett járásokban (szombathelyi, kőszegi, sárvári és celldömölki) az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 milliméternyi csapadék is eshet, amit erős szél és akár jégeső is kísérhet.

Szombathelyen jelenleg 29 Celsius-fokot mutat a hőmérő, a szél délnyugatira fordult és erősödik. A legerősebb lökések meghaladták a 40 kilométer/órát is.

19:18 - Kiadta, majd visszavonta

Ahogy kiadta, pár perc múlva vissza is vonta az elsőfokú riasztást a viharok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Míg korábban a szombathelyi, a kőszegi, a sárvári és a celldömölki térségben élt a figyelmeztetés, mostanra már csak a celldömölkiben van riasztás a hirtelen sok csapadék miatt. Bár ennek az előfordulási lehetősége is viszonylag kicsi.

20:53 - Most a Körmend és Szentgotthárd térségben élőknek van félnivalójuk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú riasztást adott ki az ország több megyéjére. Az érintett járásokban intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 milliméter csapadék is eshet, amit a korábbiaknál valószínűbb, hogy erős szél és akár jégeső is kísérhet.

Heves zivatar és felhőszakadás miatt Vas megyében is riasztás van. Szinte már minden járásban volt érvényben riasztás, ezt az OMSZ egymás után adja ki és vonja vissza. Jelenleg a szentgotthárdi és a körmendi térségben élőknek kell tartaniuk attól, hogy intenzív zápor, zivatar mossa el az estét. Azonban itt kisebb az esélye annak, hogy jégesővel és erős széllel jön a csapadék, mint az ország más részein.

Kapcsolódó:

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!