Hírek

2014.11.20. 18:25

Kikotorják a medret

Szombathely - Megkezdik a szakemberek a GYSEV Zrt. megrendelésére a Gyöngyös medrének kotrását, iszapolását.

Simon Erzsébet

Néhány napon belül megkezdik a mederkotrást a szakemberek a Gyöngyös szombathelyi szakaszán a GYSEV Zrt. megbízásából - tájékoztatta a Vas Népét Rázó László, a vasúttársaság sajtószóvivője. A cég a hatóság által előírt kötelezettségeinek eleget téve rendelte meg a munkálatokat. A munkaterület átadása megtörtént, a gépek már felvonultak, a mederkotrás várhatóan jövő év február közepéig is eltart.

Rázó László azt is elmondta: a GYSEV Zrt. technológiai célokra használja a Gyöngyös műcsatorna vizét, emiatt azt zsilippel felduzzasztják. A felduzzasztott vízben az elmúlt évtizedek alatt rendkívül nagy mennyiségű hordalék rakódott le, ennek eltávolítása immár halaszthatatlanná vált. A munkálatok során a szakemberek a meder kotrását, valamint az iszap elszállítását végzik majd el.


A patak medre a felgyülemlett hordalék miatt feltöltődött
Fotó: Unger Tamás

A mederkotrási munkában a Horváth Boldizsár u.- Paragvári u.- Dr. Szabolcs Zoltán u. -Lipp Vilmos utca által határolt terület lakótömbjeiben élők tapasztalhatnak esetleges kellemetlenségeket. Emiatt a vasúttársaság az utcák lakóinak türelmét és megértését kéri.

Néhány hónapja számoltunk be a Dr. Szabolcs Zoltán utcaiak panaszáról, miszerint a Gyöngyös töltésén át szivárgott a víz. Ez esőmentes időben is sok kellemetlenséget okozott a lakóknak, akik ilyenkor sem tudták megközelíteni száraz lábbal a szemetes konténereket, amelyeket a Gyöngyös töltésébe épített öblökbe helyezett el a szolgáltató. A négyemeletes társasházakban ugyanis nincs szintenkénti szemétledobó, a konténerek az utcán állnak, oda vihetik akár naponta az összegyűlt háztartási hulladékot. A vasúttársaság már tavaly is próbálkozott a mederkotrási munkák megrendelésével, ám különféle akadályok miatt a feladatot nem tudták elvégezni. Most úgy fest, a cég által technológiai célokra használt műcsatornában lerakódott hordalék eltávolítása végre megkezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!