Hírek

2009.09.30. 02:28

Kis város, kis lépték

Körmend - A képviselő-testület fontosnak tartja a helyi vasútállomás teljes rekonstrukcióját, így milliókkal támogatja. Mivel a megújított vasúti objektum akár turisztikai látványosság is lehet.

Kozma Gábor

Mint ismert, a GYSEV Zrt. jelentős mértékben fejleszti a vasútvonalat a térségben. Nemrég kezdődött el a Szombathely-Szentgotthárd szakasz felújítása, melynek során nemcsak a vasúti pályát modernizálják, hanem az állomásokat is. Ezzel párhuzamosan célszerű folytatni a vasútállomás mű- emléki épületének felújítását. Így gondolja ezt az önkormányzat és a zrt. is. Ezért nyújtották be pályázatukat a vasútállomás rekonstrukciójának II. ütemére, melynek során a teljes tetőszerkezet felújítására, a keleti oldali perontető építésére, térkövezésre, csatlakozó közművek kiváltására, építésére kerülhet sor. polgármester: - A projekten belül a meg-adott százalékos arányig a tervezés, projekt-előkészítés, menedzsment, műszaki ellenőr, könyvvizsgálat, tervellenőrzés, valamint a nyilvánosság biztosításának költségei is elszámolhatók. A beruházás összköltsége ötvenötmillió, ebből az igényelt támogatás 49,5 millió forint - hallottuk.

Szabó Ferenc alpolgármester: - Szerintem az állomás épülete meghatározó pont a város életében. A vas- útfejlesztés tükrében mindenképpen szükség van a patinás épület teljes felújítására, ezért a pályázat benyújtásának támogatását kérem a testület tagjaitól - fogalmazott. A pályázat benyújtására az ökormányzat jogosult, így az önerő biztosításáról is döntést kellett hoznia a testületnek. Végül a városatyák egyhangúlag támogatták a pályázat benyújtását, biztosítva az 5,5 millió forintos önrészt, felhatalmazva a polgármestert a konzorciumi megállapodás megkötésére.Ismét kiírták a pályázatot, így újabb tízmilliókat nyerhetnek a vasútállomás felújítására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!