Hírek

2013.10.01. 05:34

Éjjel siklott ki a tehervonat, napokig tart a helyreállítás

Kisiklott egy fát szállító tehervonat az állomástól nem messze. A balesetben senki sem sérült meg, azonban a mentés elhúzódik, a pályaszakaszt több napra lezárják.

Bajdó Bettina

Kisiklott a Zaleszentiván felől Szombathely felé közlekedő tehervonat hét kocsija keddre virradóra fél kettőkor Vasvár és Püspökmolnári között. Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője elmondta, hogy a vonat a nyílt vasúti pályán siklott ki, melynek következtében több, rönkfával megrakott teherkocsi leborult a sínekről. A baleset következében a vasúti pálya is jelentősen megrongálódott.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az anyagi kár jelentős. A baleseti mentést már éjszaka megkezdték a GYSEV Zrt. szakemberei. A helyreállítás várhatóan több napot vesz igénybe, addig vágányzári menetrendet vezet be az érintett szakaszon a vasúttársaság. A sajtószóvivő hozzátette, hogy az utasokat Vasvár és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszokkal szállítják. A vasúttársaság honlapján az olvasható, hogy a vonatforgalmat várhatóan október 5-ig, azaz szombatig állítják vissza, addig is a késésekért és a kellemetlenségekért az utasok megértését és türelmét kérik.

A felborult teherkocsik mentését vasúti daruval fogják elvégezni, ezután kezdődhet meg a 150 méter hosszban megrongálódott vasúti pálya helyreállítása. Információink szerint a tehervonat 10 vasúti kocsiból állt, ebből hét siklott ki. A mentést nehezíti, hogy olyan helyen történt a baleset, melyhez a szakemberek is csak nehezen férnek hozzá.

A baleset vizsgálatában a pályát üzemeltető GYSEV Zrt. mellett a tehervonat tulajdonosa, valamint a Közlekedésbiztonsági Szervezet is részt vesz. A rendőrség az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

 

 

Sérült tehervagonok a megrongálódott vasúti pályán Vasvár és Püspökmolnári között, ahol kisiklott a Zalaszentiván felől Szombathely felé közlekedő, rönkfával megrakott tehervonat 2013. október 1-jén. (Fotó: Kászoni László/MTI)

 

 

Fotó: Kászoni László/MTI

 

Fotó: GYSEV

 

Fotó: GYSEV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!