Hírek

2009.06.06. 02:29

Kistérség nagy jókedve

Szentgotthárd (szp) - Májusfa kitáncolásával és énekléssel kezdődött tegnap délután derekán, a negyedik alkalommal megrendezett Kistérségi forgatag, amelyen kulturális csoportok adtak számot tudásukról.

Szenkovits Péter

A Városkapunál felállított májusfánál gyülekeztek óvodások, iskolások, középkorúak és idősebbek is, hogy részesei lehessenek a negyedszer megrendezett Kistérségi forgatagnak. Cziráky László, a Szentgotthárdi Civil Fórum elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd a Játékvár Óvoda apróságai adtak szíveket melengető műsort. Ezt követően kicsik és nagyobbak is közösen daloltak, egyszersmind ki is táncolták a májusfát, ami nem sokkal később a földre huppant erős férfiaknak és egy motorfűrésznek köszönhetően.

Az ünneplők egy része az úttesten (polgárőri biztosítással), másik része a járdán vonult át a Városkaputól a színháztérig.

Csörnyi Zoltánné, a Szentgotthárdi Civil Fórum alelnöke érdeklődésünkre elmondta: négy éve vetődött fel az ötlet a civil szervezetek, csoportok részéről, hogy ne csak kitáncolják, illetve kidöntsék a májusfát, hanem utána maradjanak együtt, s kulturális csoportok adjanak ízelítőt egymásnak repertoárjukból.

Ezúttal kilenc - a szentgotthárdi kistérségben tevékenykedő - csoport lépett föl a szabadté-ri színpadon. Valamennyi fellépőben közös volt a lelkesedés, az odaadás. Bemutatkozott a Szlovén Szövetség felsőszölnöki népzenei együttese és táncos csoportja, Csörötnek-Magyarlak kisiskolásainak táncos leánycsokra, a csörötneki lányok-asszonyok csoportja, a Magyarlaki Asszonykórus, az Alsószölnöki Német Asszonykórus, a helyi Békefi Antal Népdalkör. Prózai jelenetek is színre kerültek. Labritz Béla tette fel az i-re pontot muzsikálásával. A szervezők végül vendégül látták a szereplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!