Hírek

2006.11.17. 03:26

Kisvízerőművet építenek

Nick (ser) - Birtokba vették a kivitelezők a napokban a duzzasztógát melletti munkaterületet, ahol kétturbinás kisvízerőművet épít egy magyar tulajdonú kft. A beruházás élvezi az Európai Unió anyagi támogatását.

Simon Erzsébet

Felvonultak a munkagépek a Rába jobb partjára, a duzzasztómű közvetlen szomszédságába. Itt épít kisvízerőművet a teljes mértékben magyar tulajdonú Hydro Power Consulting Magyarország Tanácsadó Kft. Az évekkel ezelőtt kezdődött projekt a kivitelezési fázisához érkezett; az elmúlt hetekben a beruházó megkötötte a fővállalkozói szerződést, átadták az építési munkaterületet, megtörtént a kábelfektetés, jelenleg a terepet rendezik, a majdani létesítményhez vezető út elkészítésén dolgoznak, valamint az árvízvédelmi töltés keresztezéséhez szükséges rámpákat alakítják ki. A kétturbinás, másfél megawatt teljesítményű kisvízerőmű létesítési költségei mintegy 1,6 milliárd forintos költségét részben saját forrásból, illetve bankhitelből finanszírozzák, de az Európai Unió KIOP-pályázatán is szereztek támogatást a megújuló energia hasznosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!