Hírek

2009.07.29. 09:53

Kivonul a Forma-1-ből a BMW - Egyetlen futamgyőzelme van a csapatnak

Hamburg - A BMW autógyár hivatalosan is megerősítette, hogy az idény végén kivonul a Forma-1-ből.

MTI

 "Az elnökség tegnap az autósportban való szerepvállalásunk újragondolása mellett döntött - jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke. - A Forma-1 már nem tartozik a fő célkitűzéseink közé."
    
A lépés közvetlen kiváltója a sikertelenség volt, de a vállalat nem hagy fel teljesen az autósporttal, hanem csak a királykategóriában való részvételét szünteti be.
    
A jelenlegi BMW-Sauber istálló 2006-ban mutatkozott be az F1-ben, miután a cég felvásárolta a svájci Sauber csapatot. A bajorok eddigi egyetlen diadalát a lengyel Robert Kubica aratta, akit tavaly júniusban Montrealban intettek le elsőként. A gyári istálló megalapításáig a BMW - 2000 óta - a Williamst látta el motorokkal.


2009. március 27-én, az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén készített kép Nick HEIDFELD-ről, a BMW-Sauber német versenyzőjéről. 2009. július 29-i német sajtóértesülések szerint az idény végén a BMW távozik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságból, és a német járműgyártó sajtóértekezletet tart a nap folyamán. (MTI/AP/Oliver Multhaup)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!