Hírek

2017.08.22. 19:37

Klein Dávid is érkezik a Nádasdy-várba!

SÁRVÁR A villanyautók, a reformkonyha, a klímatűrő növények és az energiatakarékosság is témái lesznek szeptember 3-án, vasárnap a Nádasdy-várban tartandó XI. Környezetvédelmi napnak.

Pajor András

A Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület által szervezett egész napos rendezvény idei különlegessége, hogy a város ipari parkját üzemeltető cég dolgozói is aktívan közreműködnek a programokon. A várban 9.30-tól egyebek között az ívóvíz védelméről és a klímatűrő növények fontosságáról, a megújuló energiaforrások jelentőségéről és az energiatakarékos fényforrások mindennapi használatáról hallgathatnak előadásokat a résztvevők. 14.50-től a Himalájában eddig több mint tizenhétszer járt magyar expedíciós hegymászó, Klein Dávid tart vetített képes előadást. Napközben folyamatosan működik majd az Öko-Pack játszóház, valamint a reformkonyha a szabadban, a Magyar Villanyautó Klub Egyesület elektromos-autó-bemutatót tart. A mentők közreműködésével vércukorszintet és vérnyomást mérnek, a rendőrkapitányság munkatársai a kerékpáros közlekedés szabályait ismertetik. 14 órától a Csodabogár Alapítvány Mentsük meg a Földet!  című mesés előadása következik, majd kiderül a Mit tettem a környezetemért? című gyermekrajzpályázat eredménye.A hagyomány szerint ezen a napon hirdetik ki a Virágos Sárvárért környezetszépítő verseny győzteseit. A város legvirágosabb ingatlanjait lakossági és vállalkozói kategóriában díjazzák, külön az erkélyeket és udvarokat, a legszebbek különdíjakat is kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!