Hírek

2015.02.05. 16:51

Korai nyugdíj a férfiaknak is - A Jobbik négy kérdésben kezd aláírásokat gyűjteni

Szombathely - A Jobbik hamarosan aláírásgyűjtést indít négy kérdésben: 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek a férfiak is, egy bizonyos sávszélességig legyen ingyenes az internet, gyakoroljunk zéró toleranciát a bevándorlással szemben, valamint egy esetleges NATO-Oroszország konfliktusban maradjunk semlegesek.

Csütörtök délután Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke és Rába Kálmán, a párt megyei frakcióvezetője sajtótájékoztatón mondták el: ez a négy kérdés csak a jéghegy csúcsa.  Több súlyos problémával is szembe kell néznünk, viszont "kellő társadalmi összefogás esetén a sikeres aláírásgyűjtési akció fontos pontokon lökheti tovább Magyarországot a szebb jövő felé". Vas megyében is komoly erőket mozgósít a Jobbik ennek érdekében. Pártállástól, világnézettől függetlenül mindenki támogatására számítanak az aláírásgyűjtésnél, amit várhatóan a hónap végén indítanak el az országban.

A Jobbik irodájában tartotta Rába Kálmán és Bana Tibor a sajtótájékoztatót. Fotó: SZMK

Bana kifejtette: a bevándorlás visszaszorítása érdekében – melynek hátrányos következményeit állítása szerint Vas megyében is tapasztalhatjuk – hathatós lépésekre van szükség. A nemzeti ellenzéki párt visszaállítaná a határőrséget és zárttá tenné a menekülttáborokat. A második kérdés kapcsán aláhúzta: hazánknak semlegesnek kell maradnia egy esetleges NATO-Oroszország konfliktusban, tekintettel a kárpátaljai magyarság helyzetére.

Rába Kálmán megyei közgyűlési frakcióvezető, a Jobbik megyei alelnöke arról beszélt, hogy a férfiak számára is meg kell teremteni a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét. Szomorú statisztikai tényként említette: a férfiak 40 százaléka ma nem éli meg hazánkban nyugdíjazása kezdetét. Fontosnak tartaná, hogy az ápolási időt is beleszámítsák a nyugdíjhoz szükséges évekbe. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a reklámadó bevételéből megvalósítható az ingyenes, alapszintű internet, mely a rezsicsökkentés folytatása is lehetne, egyúttal fellendítené a távmunkát, a távügyintézést. Az információhoz való gyors hozzáférés a XXI. század társadalmának legalább annyira alapvető fontosságú kelléke, mint a fűtés vagy a fürdővíz.

A Jobbik továbbra is kiemelten kezeli a korrupció elleni harcot: a vagyonosodási vizsgálatot minden országgyűlési és önkormányzati képviselőre kiterjesztenék. - Első lépésként parlamenti képviselőink nyilvánosságra hozták házas- vagy élettársuk és gyermekeik vagyonnyilatkozatát is – zárta a sajtótájékoztatót  Rába Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!