Hírek

2014.02.03. 07:27

Útviszonyok Vas megyében - Körmend környékén még jegesek az utak

Vas megye - Az alsóbbrendű úthálózat vizes, sónedves a Dunántúl nagy részén, Körmend környékén azonban jégbordás szakaszokra is számíthatnak a közlekedők.

Bajdó Bettina

 

15:30 - Veszélyes a lelógó jégcsap

A közútkezelő délutáni adatai szerint a főutak a Dunántúl nyugati területein sónedvesek, az ország többi részén szárazak vagy felszáradóban vannak. A mellékutakon viszont jégbordás szakaszokra kell számítani Körmend közelében. A látási viszonyok jók, köd sehol sem zavarja a közlekedést.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívta arra a figyelmet, hogy az utak és a járdák csúszóssá váltak a havazás vagy ónos eső miatt, ezért fokozottan ügyelni kell a tisztántartásukra. Az ereszcsatornákról lelógó, megfagyott jég veszélyezteti a járókelők biztonságát. Az úttest tisztításáról az út fenntartójának kell gondoskodnia, míg a járda tisztításáról az ingatlan tulajdonosának. Kötelességük letakarítani a járdát, megtisztítani a csatornanyílásokat és az árkokat a hótól, a jégtől és más egyéb anyagoktól, amik megakadályozzák a lefolyást. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása az ő feladatuk.

A tél az autósok számára is okoz nehézségeket. Nagyon fontos odafigyelni az útviszonyokra és az időjárásra, majd ennek megfelelően közlekedni. Biztonságos követési távolságot kell tartani, elinduláskor érdemes fokozatosan gyorsítani, így kisebb a megcsúszás esélye.

10:10 Jelentősen javult a közlekedés Vas megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a megszüntette a riasztást Vas megye területére hétfőn. Tájékoztatásuk szerint nem várható a közlekedést jelentős mértékben befolyásoló időjárási körülmény a megyében.

Megszűnt a csapadék, a megye útjai sónedvesek, néhol csúszósak. A rendőrség továbbra is fokozott odafigyelést és körültekintő közlekedést kér az úton lévőktől!

8:25 Körmend környékén még jegesek az utak

Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a reggeli összesítése alapján csapadékmentes az idő, az országban viszont mindenhol fagypont alatti a hőmérséklet. A Dunántúlon általában 0 és mínusz öt fok között mozog a hőmérő higanyszála. A főutak burkolata a megyében vizes, sónedves.  Az alsóbbrendű úthálózat is vizes, sónedves a Dunántúl nagy részén, Körmend környékén azonban jégbordás szakaszokra is számíthatnak a közlekedők.

Időközben az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a vasárnap kiadott elsőfokú riasztást az ónos eső miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!