Hírek

2017.03.08. 09:16

Több mint 12 milliót sikkasztott – Körmenden emeltek vádat a nő ellen

Körmend – Hét éven át csalt a nő, aki ügyintéző volt egy műszaki vizsgáztatással foglalkozó cégnél.

Bakos Ágnes

Volt, hogy csupán 770 forintot tett el, de összesen több mint 12 millió forinttal károsította meg a munkaadóját. Börtönbüntetést javasol az ügyészség.

Módszeresen sikkasztott a nő és sikerrel. Ügyintézőként dolgozott egy gépjárművek műszaki vizsgáztatásával foglalkozó cégnél. Készpénzben vette át a munka árát, de alacsonyabb összegről állított ki számlát. Például alacsonyabb kategóriájú jármű vizsgáztatása szerepelt az igazoláson, vagy nem tüntette fel a pótdíjakat.

Volt, hogy 770 forint volt a nyeresége, de az is megesett, hogy majdnem 9 ezer forint különbözetet tett zsebre.

Hét év alatt, tavaly januárig 2804 esetben sikkasztott el kisebb-nagyobb összegeket, így 12 millió 21 ezer forintot tett zsebre. A nyomozás során egy részét visszafizette a pénznek: 4,8 millió forintot.

A Körmendi Járási Ügyészség jelentős értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja, valamint hamis magánokirat felhasználásával. Börtönbe küldené az ügyészség a nőt és azt is büntetésnek javasolják, hogy tiltsa el a bíróság a vádlottat a pénzügyi ügyintézői foglalkozástól – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!