Hírek

2012.09.21. 04:47

Körmend-ZTE: Kezdődik a Mogyorósy emléktorna

Körmend - Pénteken két mérkőzéssel veszi kezdetét a VIII. Mogyorósy Szilárd emléktorna. A Körmend kosárcsapata 18.15-től a ZTE-vel játszik.

Vastag Nándor

A Körmend egy nem hivatalos, zártkapus meccset már vívott saját pályáján a ZTE-vel (a vendégek győztek), de akkor még csak magyar játékosok szerepeltek a piros-feketéknél, így az újjáalakult csapat ezen a hétvégén mutatkozik be a közönségnek. A Rába-partiaknál - akik múlt héten nyertek a soproni Krasznai Kupán - a három amerikai légiós közül kettőnek, a center Matt Shaw-nak, illetve a 3-as és 4-es poszton bevethető Lamar Robersonnak a tornával lejár a kéthetes próbajátéka. A hétfőn érkezett, 1-es és 2-es poszton használható Adam Brown akár most is meggyőzheti Hencsey Tamás vezetőedzőt, hogy érdemes őt szerződtetni.

- A lényeg, hogy a fejlődés látszódjon a csapaton támadásban és védekezésben is - fogalmazott Hencsey Tamás. - Néhány edzésen most már teljes kerettel gyakoroltunk, de az is kiderül, hogy a külföldiek meccsszituációban mire lesznek képesek. Shaw korábban jött és előrébb tart, a másik két fiú még küzd az átállással, s Roberson legutóbb, Sopronban még nem tudta a játékokat. Bízom benne, hogy itt már tisztább lesz a kép. A kupa megnyerése nem elsődleges cél, de a legjobb eredményre törekszünk, és minden meccsen győzni akarunk. Először látnak minket, így a szurkolói megítélés is eldől, ezért azt kértem, hogy maximális küzdeni tudással, száz százalékot nyújtva lépjünk pályára. Sérültünk nincs, mindenki játszhat.

Pénteken 16 órától a Sopron az osztrák Fürstenfelddel, 18.15-től a Körmend a ZTE-vel meccsel. Szombaton nem lesz mérkőzés, mert a fővárosban ünneplik a magyar kosárlabdázás fennállásának 100 éves évfordulóját, és az ünnepségen a vasiak is képviseltetik magukat. Vasárnap 16 órától a torna első játéknapjának két vesztese a harmadik helyért játszik, két győztese pedig 18.15-től döntőzik.

 

Eldőlt, hogy a Körmend részt vesz a jövő heti Göcsej Kupán is. A férfitorna ezúttal nem nyolc, hanem csak négycsapatos lesz. A piros-feketék pénteken (20.15) az Atomerőművel játszanak Zalaegerszegen, szombaton (18.00) hazai pályán fogadják az amerikai PSM All-Stars együttesét, vasárnap (18.15) a ZTE vendégeként lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!